Valborg?

Jasså, är det Valborg? Nee, det blir inget firande för mig inte, amerikanarna har inget som kallas Valborg. Idag och imorgon jobbar jag, ikväll är det aupair-möte, men kanske blir det bio efter det.

Fasen förra året blev det ju inget firande heller, då var jag ju i Schweiz. Jag måste då erkänna att jag är lite sugen på att grilla. åååh potatissallad, ge mig!! De har bara äcklig potatissallad här.

image395

En idé!!

Jag har kommit på en brilliant idé! Jag ska åka till Afrika som volontär efter USA, fatta vad häftigt!! Jag vill helst jobba med något inom djur och natur. Har kollat runt lite och det finns lite allt möjligt, djurskötsel, undersöka djurens miljö och nationalparker, hjälpa till med återuppbyggnad av naturen osv. Apor, elefanter, lejon och gud vet vad. Ge mig pengarna att åka!!

Förresten så har jag nog blivit lite shoppingberoende här, jag har shoppat för ett helt år nu känns det som. Idag var jag och Madelene på Target, och jag handlade för 30 dollar, men vad har jag köpt då? Jag vet inte, inget vettigt. Eller jo, jag köpte en tandborste, det kan ju vara bra att ha. 30 dollar kanske inte låter så mycket för en shoppingrunda, men om man gör det varannan dag och tar det dubbla + fikar upp resten av pengarna så har man ingenting kvar.

Jag har investerat i 4 klänningar sedan jag kom hit i alla fall, det ni! "Jag ska aldrig ha på mig en klänning".

Ikväll har det inte hänt något vettigt, jag har kollat på American Idol och trasslat ut ett garnnystan. So exciting..! Äldsta dottern här håller på att sticka och virka, hon är grym! Ni ska se vilka grejer hon har tillverkat, allt från halsdukar till väskor.

Nu ska jag nog sova snart,
Puss på er mina vänner!



Mitt nya hår! Är nöjd med färgen, men inte längden.

Coldplay?!

Är det sant att Coldplay ska spela två gratiskonserter i New York i Juni?! Har jag hört rätt rykten? Jag SKA dit i så fall!! :D

En söndag.

Hoppla!

Ikväll har Madelene hjälpt mig att färga håret, det blir nog bra det här till slut ska ni se. Jag har numera kort och mörkbrunt hår, och ärligt talat vill jag nog bara gömma mig.

Hot tub blev det även ikväll, faen så nice! Där satt vi och blev som russin framför en film.

Riverdance var för övrigt grymt bra!! Det du mamma, det måste du gå på någon gång. Jävlar vilken rytm och teknik de hade alltså, ojoj.

Spring Fling (marknaden) var väl sådär. Väldigt litet, men jag är ju som sagt van vid Skänninge marken. Jag var bara där en snabbis, en halvtimme. Kollade på ett band som spelade mitt i centrum i alla fall. En riktigt liten kille, kanske 12 år (?) var grym på att sjunga och spela. Han lät som en vuxen på rösten, skitcoolt!

Imorrn ska jag kanske iväg och träffa Hanka, äntligen!! Ni vet tjejen som jag delade rum med på aupair-skolan, vi typ tappade kontakten efter det, men nu ska vi försöka att ses imorrn. Har dock en hel del att göra så det blir stressigt.

Puss och godnatt!

American dream...

Vilken knäpp helg än så länge, nu har jag en del att berätta för er!!

I fredags stressade jag in till NYC för att möta upp Fung och hennes kompis Parasto som hälsade på från Sverige. Det skulle då bli utgång och vi hade jättehöga förväntningar. Vilket hostel tror ni inte Parre sover på då, jo om inte American dream hostel! Hahahaha... ni kommer väl ihåg bilderna från när Jennie och Martina sov där?

Vi fixade till oss och senare kom ytterligare en tjej med oss, Berenice. Vi drog till ett ställe som heter Pacha, skulle tydligen vara en skitbra club, och denna kväll var det 19-årsgräns. Väl inne efter att ha betalat 30 dollar höll vi på att smälla av! Herregud vilka fjortisar. Amerikanare, 21 år och yngre vet verkligen inte hur man ska bete sig. De har ingen stil överhuvudtaget. Det kanske inte är så konstigt med tanke på hur hårt hållna ungdomarna är här, de får liksom inte chansen att komma över fjortisåldern innan 21 år. Jag säger då, aldrig mer Pacha och aldrig mer under age clubs, it's nasty!! Här ska införskaffas falskleg minsann (om inte mitt leg redan fungerar dvs).

Så vad gjorde vi då? Jo, vi lämnade cluben och gick vidare. Det blev inte en droppe alkohol denna kväll, musiken sög på cluben och till slut sket vi i allt. En fredag natt på Manhattan spenderades inne på en pizzeria, innan vi till slut begav oss till hostelet igen runt 4-tiden. På hostelet trängde vi ihop oss fyra personer i ett curry-stinkande rum på max 3 kvadratmeter med en betongvägg två cm utanför fönstret. Jag sov på golvet och riskerade att få både loppbett och spindlar på mig, men som tur var överlevde jag!

Dagen efter, alltså idag åkte vi till Chinatown. Har nu tappat räkningen om hur många ggr jag har varit där, och jag måste säga att jag tycker inte om dessa chineser längre. "Gucci, Chanel, miss miss come here"

Hur som helst bestämde vi oss för att dra till frisörgatan för att fixa till oss lite. Inne i frisörsalongen var det en jävla hets. Tänk inte, sätt dig bara i stolen och låt dem göra vad de vill ungefär. Jag fick lite smått panik när hon började klippa hej vilt. Fung fick en bra frisör, men min frisör fattade inte vad jag sa och hon kunde fan ingen engelska. Det var bara att blunda och be till Gud att hon inte skulle klippa alltför mycket. Det blev lite kort måste jag säga, bilder kommer när jag har färgat håret. Just nu behöver jag en mössa! Det positiva var väl att det bara kostade 22 dollar, att fixa till håret här i USA är jättedyrt så detta var ett bra pris.

Efter frisören stressade jag vidare mot Broadway för att möta upp min värdfamilj, vi skulle gå och se en gymnastik-show. Efter att ha stått och svettats i tunnelbanan, som för övrigt var som en sardinburk, och efter att ha armbågat mig fram genom folkmassan på Times Square kom jag dit i sista sekunden. Showen var grym måste jag säga, jävlar vilken smidighet och styrka de hade!

Nu ska jag sova, imorrn blir det att gå upp tidigt. Det ska vara en marknad i hela staden imorrn och senare på eftermiddagen ska jag iväg och kolla på Riverdance i Newark.

Puss på er mina vänner!

Träning i hettan!

30 grader, stekande sol, två timmars träning. Lever jag? Njaa... Jag har sprungit med hunden i parken, jag har cyklat runt stan och jag har gått med hunden. Jag tror jag dör.

Men visst är det härligt att det är varmare än en vanlig svensk sommar redan i April?

Snart ska jag hämta ungarna, det blir ett jävla farande idag. Sånglektioner, gymnastik, fotboll och fotboll igen. Inte undra på att min vänsterarm är brunare än högerarmen (fönstret öppet i bilen).

Annars ikväll ska jag träffa en brasiliansk tjej som heter Laura, vi får se vad vi hittar på.

Puss på er mina vänner!

NJ driver's license!

Jag har fått mitt amerikanska körkort!! Snubben kallade mig för chicken som tog översättningen istället för uppkörningen, haha.

Igår var det strålande väder, och jag har faktiskt blivit lite brun!! Var ute i två timmar igår och stekte, jag och Carina kastade lite boll och hade oss.

Senare på kvällen blev det en runda med Fung och Madelene till Starbucks och Rock n' Joe, i brist på annat att göra. Efteråt gasade jag och Madelene runt lite i hennes bil, snurrade på parkeringar och hade oss. Fan hon kör som en galning, var ett under att polisen inte kom!!

Efter det blev det en liten photosession i parken, kul hade vi minsann.

Puss på er mina vänner!



Så här kul har man i Westfield en onsdagkväll!

Please don't stop the music!

Jag DÖÖÖÖÖR! MUSIC MUSIC MUSIC! NOW!

Jag har knappt lyssnat på musik alls sedan jag kom hit, eller jo, en del musik som ungarna spelar här eller som går på radion. Det är dock inte min musiksmak och det är samma hela tiden. "Applebottom jeans, boots with the fur, the whole club was looking at her..." eller "Ken Leeeee...." eller "that my heart is damaged, damaged, so damaged, so damaged".

Where is my music?

Så, nu alla tekniknördar ger jag er en uppgift att hitta en mp3-spelare åt mig. Låt diskussionen börja om Ipods och andra märken! Och nej Jennie, jag är inte som du, jag tänker inte köpa två.

Please help me, ni vet ju vilken beslutsångest jag har, och när jag väl bestämt mig efter sisodär 4 år så blir det ju fel i alla fall. Hur som helst, jag måste ha en mp3 när jag är ute och far i min bil (om den går att koppla till stereon på något lustigt sätt), måste ha en mp3 när jag är ute och går med hunden minst 45 min varje dag.... och tänk dessa varma sommardagar ute i hängmattan i trädgården här, lovely!

Dessutom måste jag skaffa datorhögtalare, skitsamma om de är urkassa, allt är bättre än högtalarna på laptopen för tillfället, örona blöder.

Tunnan, varför inte Ipod? Mackan, varför Ipod? Börja fajten, jag vill ha en diskussion! För- och nackdelar om ipod vs andra märken, thanks.

Puss på er mina vänner!

Översocial.

Jag är så uttråkad och jag är hungrig, men samtidigt orkar jag inte göra något. Jag vet inte om jag orkar se en människa idag faktiskt. Vet ni att jag har varit här i 2 månader nu, eller ja om 3 dagar? Ända sedan första dagen har jag varit sådär översocial och varit med folk varje dag, vilket har varit skitkul i och för sig. Idag känner jag nog bara för att gräva ner mig i min säng och vara alldeles för mig själv, fast jag vet att det inte går. Här får man aldrig vara själv.

Vad ska jag laga för middag till barnen idag? Jag har total idétorka, förslag?

Puss på er mina vänner!

Ipod eller Zune?

Ja som ni alla vet så är elektronik mycket billigare här i USA, och jag måste verkligen skaffa en mp3-spelare. Jag har länge funderat på en Ipod, men har nu upptäckt Zune också. Ipod eller Zune, vilken är bäst? 80GB, och båda kostar lika mycket. Apple eller Microsoft, denna eviga diskussion.

Puss på er mina vänner!

Cookies n' cream.

My favourite! Älskar verkligen den glassen, glass med smak av kakor. De har så himla god glass här i USA, åh vad jag ska käka glass i sommar!

Idag sov jag länge och senare på eftermiddagen åkte jag till Carina. Hon satt barnvakt hela dagen så jag, Madelene och Sandra höll henne sällskap. Vi kollade på TV och lagade mat. Det blev Wok med glass till efterrätt, mums!

Imorgon är barnen lediga från skolan, så jag får sova ut lite i alla fall, i vanliga fall går jag upp kl 6. Vi får se vad som händer imorgon, jag kommer nog att jobba hela dagen, men det blir nog soft ändå. Förhoppningsvis ska jag och äldsta tjejen åka och shoppa lite, hårt jobb jag har va? ;D haha

Puss på er mina vänner!

Brooklyn Bridge.

Jag är helt dööd, ikväll har jag bara varit hemma och tagit det lugnt.

På dagen var jag med Fung och hennes kompis som hälsade på från Sverige. Vi var inne i NYC, shoppade lite, gick till Ground Zero, gick över Brooklyn Bridge, åt take out food i en park och bara tog det lugnt. Vi åkte också en sväng till Columbus Circle. En riktigt bra dag!

Brooklyn Bridge var häftigt att gå över, värsta utsikten över staden.

Det var lite problem att ta sig in till stan idag, missade tåget som Fung tog så jag skulle ta nästa tåg. Cyklade som en galning i hettan för att hinna med det, när jag väl kom fram så väntade jag, och väntade. Vart var tåget? Jo, det var ungefär 40 minuter försenat. När jag väl kom på tåget fick jag stå hela vägen in till New York, det var knökat med folk och skitvarmt + att tåget helt plötsligt stannade och stod still i ytterligare 20 minuter. Det var tydligen lite kaos med tågen idag, men jag kom till slut fram ungefär 3 timmar försenad.

Förresten så är påven i New York, men vart exakt han befann sig idag vet jag inte.

Nu ska jag stupa i säng, god natt!

Ground Zero:



Brooklyn Bridge:



En park i Brooklyn:



Columbus Circle:



Teorin avklarad!

(skrivet 01.30 inatt)

 

Nu har jag precis kommit hem efter att ha spenderat kvällen med några svenska kompisar. Det blev en tripp till Starbucks, sedan bio och till sist hamnade vi på en bar i grannstaden.

 

Filmen var skitbra, vi såg Stop loss, en film om några amerikanska killar som skickas ut i Irak-kriget.

 

Måste bara säga att staden kryllar av fjortisar här, det är som att gå in i en myggsvärm som Carina uttryckte det. Småfjortisar som hänger med High school-killar, och guud vad coola de är som har körkort vid 16 års ålder redan. Ja, förutom att de inte får skjutsa någon eller köra på kvällstid, men vem bryr sig om det?

 

Annars idag har det varit skitvarmt!! Har till och med fått lite färg tror jag, idag har varit en stekardag minsann. Det har varit 30 grader och sooooool! Det är konstigt hur man kan gå från deprimerad till lycklig bara av lite värme. Jag har verkligen njutit de senaste dagarna, det har varit hett ute. När Jennie och Martina var hos mig i onsdags var det nästan lika varmt! Det var så kul att de kom och hälsade på ännu en gång, och denna gång när det inte regnade eller var kallt. Så jag visade dem runt lite i staden, vi gick till Rock n' Joe och käkade och sedan gick vi och köpte glass. Mums!

 

Igår klarade jag teorin till körkortet förresten! Testet var löjligt enkelt, det enda det handlade om var avstånd till olika grejer, typ korsningar och skit, och alkohol. Säkert minst 80% av testet var om alkohol. Här behövde man inte plugga på körreglerna särskilt mycket, bara att läsa om hur högt nummerplåten måste sitta från marken + alkohol. Jag säger det då igen, amerikanerna är lustiga ibland.

 

Efter testet fick jag veta att mitt internationella körkort är värdelöst eftersom mitt körkortsnummer inte står på det. Även om de kunde tyda mitt körkort med hjälp av en bok osv så godkändes det inte. Alternativen var att gå till en översättare eller att ta en 10 min uppkörning. Ja, ni läste rätt, uppkörningen skulle ta 10 minuter. Enda problemet med uppkörningen var att jag måste ha min egen bil och att den måste ha handbroms i mitten, vilket den inte har. Såå, för att få mitt amerikanska körkort måste jag gå till en jävla översättare för att få bevisat att mitt svenska körkort är ett körkort?!?


Nu ska jag sova för jag är helt död. Imorgon är det New York som gäller igen.

Puss på er mina vänner!

 


Sushi!

Dags för en uppdatering!

I söndags åkte jag in till NYC med Fung, haha har varit med henne varje dag nu men det är kul! Vi drog till Greenwich Village, jättemysigt område faktiskt. Det fanns mycket restauranger, caféer och småaffärer, och jag fick lite mer New York - känsla, speciellt när jag såg trapporna som jag tror är med i Sex and the City ni vet. Det kändes lite som att gå i en film.

Vi träffade Lone, tjejen som jag var med i Miami, och en annan kompis till Fung. Vi gick och käkade på en sushi-restaurang, och jag smakade sushi för första gången. Säger det igen, rå fisk och alger är inte riktigt min grej alltså. Där satt vi och flummade ett bra tag, tittade på folk som gick förbi. Det var verkligen många sköningar på dessa gator i Greenwich Village. En kille med dreads ner till hälarna tex. Greenwich Village är känt för den bohemiska kulturen, många fritänkare här, och gaykulturen är ganska stor också.

Efter restaurangen gick vi runt lite, kollade i små affärer, och jag köpte mig en plånbok från Marc Jacobs. De hade final sale inne i den affären, så plånboken kostade bara 11 dollar. Yey! Min värdmamma var jätteavundsjuk på mig, haha.

Idag har jag varit med Veronika, en tysk aupair. Vi har suttit och klurat på det här med körkortet. Jag ska ju ta körkort här, och det är en jävla massa att plugga. De sa att det skulle vara lätt, men det är mycket onödigheter. Vem bryr sig om hur högt nummerplåten ska sitta från marken? I inches dessutom! Allt här är ju i feet eller inches, och hastigheterna i mph. Guuuuud!

Jag ska ge mig på ett försök på torsdag, ska plugga stenhårt till dess!

Ikväll kommer Jennie och Martina hit igen! Jaaaaaa! De ringde igår och frågade om de fick sova här en natt, fy vad glad jag blev!! Trodde inte att jag skulle få se dem mer.

Dags att plugga igen då!

Puss på er mina vänner!



Swedish cinnamon buns!

Idag gav vi oss på ett misslyckat försök att baka bullar hemma hos Fung, vettefan vad det var för ett konstigt recept vi använde. Torra som snus blev de, och brända i botten pga det usla bakplåtspappret, ugnen vällde ut rök i hela huset också. Det brann inte, men jävlar vad rök! Besvikna blev vi, bullarna slängde vi i en soptunna ute på gatan.

Annars då? Jo, jag var med Fung hela dagen. Vi åkte på cykeljakt, hon var tvungen att köpa en cykel för hennes blev ju stulen. Vi hade hört att polisen sålde stulna cyklar som ingen hämtat, så vi åkte runt till alla polisstationer härikring men inte fanns det några cyklar inte. Till slut hamnade vi på Target där vi hittade en bra cykel för 60 dollar, yey! Fung var så glad så.

Efter det var klockan alldeles för mycket. Jag skulle egentligen åkt in till New York idag, men jag orkade inte. Jag skulle träffat Phoenix från Nya Zeeland som bor i Philadelphia vettni. Jag hoppas att jag kan träffa henne imorrn istället. Hörde jag något om Madame Tussauds vaxmuseum? :D

Igår var också en soft dag, jag slutade tidigt och mötte upp Sandra och Carina. Vi åkte till en tatueringsstudio, för både jag och Carina funderar på tatuering. Pappa jag vet att du blir galen, men det struntar jag i!! I alla fall, när vi väl hittade dit efter lite vilsekörning som vanligt, var det värsta sunkstället. Killen satt och rökte som fan där inne, det var skitigt och han såg hög ut. Ögona såg ut som att de skulle ploppa ut när som helst, usch!! Vi får nog kolla upp lite ställen i New York istället tror jag.

Efter detta träffade vi Madelene, Fung och några brasilianska tjejer som jag aldrig träffat förut. Vi gick till något mexikanskt ställe och käkade lite och snackade. Sedan åkte vi till en bar i grannstaden, en bar som faktiskt släppte in folk under 21. Haleluja! Riktigt bra musik hade de också, lite hårdrock och sådär.

Riktigt soft helg har det varit än så länge, men det har vart kul! Jag har träffat mycket folk.

Nu ska jag nog sova,
god natt!


Klantigt!

En kväll satt vi och diskuterade våra leg. Vi satt hemma hos en amerikansk kille, annars var det bara aupairer. Några hade fejk, men inte jag. Jag har dock ett väldigt bra leg, mina fyra sista siffror är helt ok så att säga och jag kommer in överallt. Jag visade mitt leg för alla. Endast aupairer + en amerikansk kille, vad kan gå fel?

Idag skulle vi gå till en bar här i staden, den enda baren som finns här. Där alla hänger på somrarna, värsta softa stället. Självklart är denna amerikanska kille manager på denna lilla bar. FAN!

Jag blev utslängd.

Nu sitter jag här, jag har tittat på TV ihop med värdpappan ikväll.

God natt!

Varmare än i Miami!

Det är varmare än det var i Miami, jag dör av värmeslag! Men fy vad härligt det är, ojoj killarna tittade minsann ut idag också.. Synd att jag såg ut som ett fågelbo i huvudet. Det var killar i parken, på gatan, uppe på taken, i buskarna. ;D

Snart ska jag äntligen prata med Dessa där hemma, men först ska jag ta mig en lång kall dusch.

Förresten så hatar jag brevbäraren, han flörtar med mig. Han slutar aldrig att prata, och då menar jag aldrig. Tar fan en hel dag för honom att dela ut posten på en gata här. Så frågade han igår varför jag gömde mig varje gång han kom med posten, HAHA!

Puss på er mina vänner!



och nu då?

Nu är jag ledig, fick sluta tidigare idag, typ 18.45, yey! Det har inte hänt så mycket idag, soft dag verkligen. Jag har lagat mat i en och en halv timme, lasagne. Mums! Barnen här älskar min mat, de tycker att jag är en mästerkock. *skryt skryt*

När jag frågade pappan om han ville ha lite käk skrek äldsta dottern, jättearg: "Don't take all of it! I want it for breakfast!!"

Tur att man kan göra någonting bra i alla fall.

Hur som helst, vad ska jag göra nu då? Om en timme ungefär ska jag till Madelene på filmkväll, men fram till dess då? Cruisa med bilen kanske, dra till Target och handla lite onödiga prylar. Ja, den kör vi på!

Hej så länge!

Military Cruise.

Idag har vi värsta sköna vårvädret igen!! Det är lite varannan dag här, först svinkallt och sedan jättevarmt, hoppas på att våren snart är här för att stanna.

Idag har jag mest softat runt. Jag och Sandra var en sväng hos Carina för att boka en kryssning. Yes, den 10 maj ska vi på partykryssning i New York! Det är någon speciell kryssning där millitärerna firar att de är hemkomna eller något, fråga mig inte vad exakt men jag hakar så klart på. En väldigt populär kryssning bland aupairer också, speciellt pris för just aupairer. Undrar varför, klart millitärerna vill ha lite unga svenska tjejer. haha ;D

Den 2-4 maj ska jag till Philadelphia och hälsa på en kompis också. Jag träffade henne på aupair-skolan, hon är från Nya Zeeland. Så hon ska visa mig den staden, ser verkligen fram emot det! :)

Igår var vi på Rock n' Joe igen, jag, Madelene, Sandra och Carina. Där träffade jag Veronika, en tysk aupair och hennes kompisar också. Så jag snackade lite med dem också, och vi bestämde att vi skulle hitta på något någon dag. Det är Veronika jag ska gå med på Foo Fighters förresten.

Nu måste jag dra för lilltjejen kommer snart hem!

och mamma, jag ska svara på alla dina 10 mail, men inte nu. Du skriver ju en bok varje gång, det kommer ta mig en hel dag att svara!!

Puss på er mina vänner!

NYC-dagarna med Jennie och Martina.

Nu har jag noll ordning på mina bilder och mina blogginlägg och allt är rörigt. Bara för att jag inte kan uppdatera i rätt ordning eller slutföra min historia. Lalala.

Här kommer i alla fall lite bilder från när jag var med Jennie och Martina i NYC förra helgen:
Kan ju säga att hotellet de bodde på var waaaay much worse than the Clay hostel in Miami. Ni vet det hostelet jag skulle bo på med Fung och Lone, men som jag sedan struntade i. Jennie och Martina hittade till och med en råttfälla! Åh vad jag garvade när jag steg innanför dörrarna på detta sk. hotell.



Hur som helst så var ju Martina sjuk de här dagarna i NY, så vi tog det mest lugnt. Var i Chinatown, Soho och Little Italy och shoppade loss billigt. En sak som var helt knäppt var att det inte gick att få tag på en enda jävla taxi den kvällen, Martina var svimfärdig och vi fick inte tag på en taxi, alla var fullproppade med människor! Subway förstod vi oss inte på heller, snubben i luckan visste ingenting. Bra!! Till slut, efter en timmes promenad eller något lyckades vi hitta en taxi, yey!



Dagen efter (söndagen) åkte jag in till NYC igen för att gå på musikalen Mamma Mia. Martina mådde mycket bättre denna dag och allt var bra. Musikalen var grym!! Den var så rolig, vi skrattade hela tiden, och de sjöng jättebra. Abba-låtar enbart!

Detta var sista dagen jag fick se dem, det var lite sorgligt. Nu ses vi inte på ett bra tag, och Jennie drar snart iväg till Nya Zeeland! 12 timmars tidsskillnad, hur ska detta gå?

Puss på er mina vänner!

Miami!

Ja nu är det nog dags att berätta lite om Miami eller? Fy vad seg jag är!!

Var ska jag börja? Ja, kvällarna ska vi inte tala om kanske. Det var fest, fest, fest.... Det var roligt! :) Mitt hotell var så himla bra, hade bra uteplats och pool och mycket folk från olika länder så vi satt där och förfestade lite, sedan blev det lite clubar. Jag som är "21" på mitt leg fick ju köpa ut åt alla, och clubarna var det inte svårt att komma in på. De tyckte våra leg var för krångliga, lika bra att släppa in oss! En del svenskar var det faktiskt också på hotellet. Typiska svenskar som super skallen i bitar, jättevänliga på kvällen men dagen efter pratar de inte med oss. Eller jo, på kvällen igen så klart när flaskan är öppnad. Ne vet ni vad, det fanns roligare människor att umgås med!

Första tre dagarna var jag som sagt med Elin, Jennie och Martina. Vi låg på stranden första dagen, så underbart! Andra dagen blev det lite sämre väder, ösregn på kvällen och dagen efter det också. Vi hade vatten upp till knäna nästan, ja inte riktigt. Men det var faktiskt översvämning på gatorna. Men vi hade kul ändå, fest på hotellrummet!
Ojojoj, ni skulle sett Jennie. Solskyddsfaktor 30, molnigt ute - röd som en kräfta. Fy vad vi skrattade åt det.



Två roliga killar från England och en kille från Texas träffade vi också!

Vi åkte också iväg till Miami Seaquarium, det var ganska kul, även om Sea World i Florida är mycket större och bättre. Vi såg Flipper hoppa lite i alla fall, ni vet delfinen från filmen.

.

Ja, efter de dagarna mötte jag upp Fung och Lone. Fung är en svensk aupair som bor här i Westfield, och Lone är hennes tyska kompis som jag aldrig hade träffat innan det. Det var meningen att jag skulle byta hotell och bo med dem, men jag kunde inte hamna i samma rum och det hostelet var ganska äckligt. No way sa jag då! I am staying here. Så jag stannade helt själv på det tidigare hotellet, men bytte från privatrum till korridor. Det funkade helt ok, de andra bodde ju bara ett kvarter bort. Jag hade ju pool och uteplats till skillnad från dem, så vi satt på mitt hotell och hängde istället. Dessutom var ju personalen bra.... ;) ulala, mer säger jag inte.



Vad gjorde vi tre då? Jo vi drog på en riktig roadtrip, hyrde en liten pluttig vit bil som vi glassade runt i. På med musik, veva ner rutorna och ut med huvudet och sjung! Perfekt att bilen var så liten också, vi kunde klämma in oss i minsta parkeringsrutan i Miami. Det var jättesvårt att hitta parkering, men vi lyckades med vår lilla bil. Endast ett par cm till bilarna framför och bakom. Haha det var så himla kul när vi parkerade. Folk stannade upp på gatan och glodde, men visst kan vi tjejer parkera i minimala rutor, ha! Lone var grym på fickparkering.




Vi åkte ner till Key Largo för att snorkla, det var skitcoolt! Det var första gången jag snorklade så det var kul! Denna dag blåste det ganska mycket så de ville helst ha erfarna snorklare, äh skitsamma sa vi. Kör bara! Efter snorklingen, när vi kom upp i båten igen frågade guiden: "såg ni några hajar?" What?!? Jo, det finns tydligen hajar där. Vi får se om jag har möjlighet att scanna in undervattensbilderna också när jag har fått dem av Fung. :)




Dagen efter begav vi oss mot Everglades, och efter några timmars körning och äntligen framme så säger de att båtturen är fullbokad. What?! Men det gjorde ingenting, vi letade reda på dessa små alligatorer på egen hand, och efter det åkte vi ut med någon airboat istället. Airboaten gick för övrigt sönder mitt ute i träskmarken, så där satt vi ett tag innan de kom och hämtade oss.



Ja, vad ska man säga mer om denna resa? Den var spontan och underbar! Jag skrattade konstant och jag levde livet!!



Konst?

I lördags sov jag läänge efter att vi hade varit ute. Usch, jag fick lite problem där dagen efter. Familjen tyckte inte om att jag kom hem kl 04 minsann, även om de inte hörde mig och fast de tidigare sagt att jag får komma hem när jag vill. Mamman hade tydligen suttit uppe och väntat till 02.30 och frågade därför dagen efter när jag kommit hem. Jag blir så irriterad över att de säger en sak och sedan menar en annan sak, vi har diskuterat ett par ggr att jag absolut inte vill ha curfew och det har varit okej för dem, så jag vet inte vad som händer nu. Jag är vuxen nog att ta hand om mig själv, jag behöver ingen extramamma.

I alla fall, senare på kvällen åkte jag till Madelene där jag var inbjuden till middag hos hennes värdfamilj. Riktigt trevligt måste jag säga, och Madelene är en mästerkock! Efter middagen var det jacuzzin som gällde, asgött! :) Vi konstaterade också att vi borde ha en filmkväll i jacuzzin eftersom de har TV och video i det rummet.

Igår gick jag upp tidigt på morgonen för att följa med min värdmamma och den yngsta tjejen till "The Metropolitan Museum of Art". Hon hade någon läxa i skolan som skulle göras där. Jag trodde dock att de skulle umgås lite med mig också, men nehej, de åkte hem efter en timme. Jag gick alltså runt där i 4 timmar alldeles själv, men det var ganska intressant där faktiskt! Ha, det trodde ni inte om mig! Konst liksom? ;D

Efter muséet skulle jag ta mig till Times Square igen, det var bara det att det var någon Greek Parade så det var asmycket folk, ingen taxi, ingen buss och ingen tunnelbana. Bara att traska på då! Jag powerwalkade i en timme ungefär, gick från 82 street till 34 street - låångt!

När jag väl kom till Times Square mötte jag upp Madelene, Sandra, Carina, Fung, Bastian och några tyska tjejer. Alla var verkligen i NYC igår och vi hade svinkul! Vi käkade på någon restaurang, gick och shoppade lite osv. Jag köpte ett par vita jeans på Zara, 35 dollar (210 kr), fy vad billigt!

Puss på er mina vänner!

Update, bilder:


Galet!

ojojoj det var en galen kväll igår, mer behöver jag inte säga... I alla fall, inga problem för mig att komma in på cluben, och vi hade verkligen skitkul! Jag levde livet igår, galet.

Nu är jag ensam hemma, familjen är någonstans, vet inte vart. Ikväll ska jag till Madelene på middag hos hennes värdfamilj. Efter det ska vi nog bara chilla i jacuzzin som de har i källaren. Nice!

Puss på er mina vänner!

Foo Fighters!

aaah I forgot to tell you, I'm going to see Foo Fighters this summer, aaah! :D:D Veronika, an aupair from Germany asked me if I wanted to join her, of course! The concert is somewhere here around, very close. Nice!

Good night!

Ken Lee!

Nehe, det blev ingen bar ikväll, men kanske lika bra det? Jag är ganska trött + att jag måste ha energi till kickboxningen kl 9 imorrn förmiddag.

Hoho, idag har varit en bra dag! Barnen har verkligen öppnat upp sig mer, vi hade så roligt idag. Fy vad jag har skrattat. Deras favoritgrej här i livet verkar vara youtube, aah vilka roliga klipp de har visat mig!

Nu ska jag sova, imorgon ska jag ta och reda ut min helg. Har några alternativ, men fortfarande vääldigt osäkert. Hoppas på lite fest i alla fall, och en tripp till NYC.

Puss och god natt!



Haha so funny!

He he hey!

Idag har jag sovit bort dagen! yey!

Det var en plåga att gå upp i morse eftersom jag även kom hem sent igår. Förmodligen blir det sent även ikväll. Det är ett problem här, att man träffar alla kompisarna efter 20-21 på kvällarna, och sedan ska man upp kl 06 på morgonen. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, de snackade om någon bar som tydligen ska vara kul på torsdagar, men vi får se om jag orkar.

Idag åkte den tidigare aupairen hem, det blev mycket tårar här måste jag säga. Alla var så ledsna, men jag var mest glad. Haha, jag hade inte så mycket gemensamt med henne som sagt. Ja, för er som inte vet så var hon med en vecka och skulle hjälpa mig in i arbetet, sedan reste hon runt i USA i 3 veckor, och nu har hon varit här i 3 dagar igen för att säga hejdå.

Puss på er mina vänner!

Kramp i magen.

Haha ja ni som vill veta detaljer. Som sagt, vi är bara kompisar! ;)

Idag har dagen faktiskt gått fort för en gångs skull. Uppe med tuppen och hurtbulle ut och gå med hunden 6.30 för att hämta bilen på stationen. Den andra bilen var på service så det var antingen att kliva upp 05.20 eller gå i en halvtimme för att hämta den senare. Jag valde det sista alternativet, hehe. Jag var ju ute sent igår såå..

Ja vad har hänt idag då? Jo jag har varit ännu mer hurtig, var på gymmet kl 9 på morgonen med Madelene. Vi körde någon spinning/step-grej. Det var väl ok, men min koordination suger ju som sagt. Madelene och jag såg ganska roliga ut som flaxade hej vilt omkring oss. Haha!

Efter det åkte jag till Bastian, killen jag snackade om. Han är från Tyskland, riktigt rolig. Fick käk hos honom och så satt vi mest och snackade skit och flummade. Fick träffa hans värdpappa, cool snubbe alltså! 74 bast (ja seriöst!) och det första han säger är att det kommer bli mycket poolparty i det huset i sommar. Gött mos!

Sedan bar det av att hämta upp ungarna, och jag blev väldigt förvånad måste jag säga. Idag öppnade de upp sig lite mer för mig, vi hade jäkligt kul. Alltså när vi satt vid matbordet, vi satt säkert en halvtimme allihopa och garvade så vi tjöt verkligen. Äldsta tjejen låg på golvet och vred sig av garv, och hon sa att hon aldrig garvat så mycket i hela sitt liv och att hon tyckte jag var så rolig jämt! Den yngsta tjejen till och med kramade mig senare på kvällen och sa att hon tyckte om mig och att hon tror att vi kommer att ha roligt tillsammans. Börjar det bli bättre alla redan?

I alla fall, senare drog jag vidare hem till Bastian igen, där också Fung befann sig och en tysk aupair som jag träffade för första gången ikväll. Vi satt lite vid datorn, kollade roliga klipp på youtube. Jag har fått mig många goa skratt idag måste jag säga, kramp i magen!

Nu är jag död, god natt!

Bra eller dåligt?

Okej, jag kanske ska skriva på svenska ändå? Eller det blir nog en mix. Vissa saker kommer jag inte att kunna skriva på engelska, vem som läser vet jag ju inte, haha.

Ojoj jag har inte uppdaterat på ett tag nu. Jag antar att ni är nyfikna på vad jag har varit med om i Miami, hur det har varit med Jennie och Martina och allt runtomkring. Vi börjar här och nu, för jag orkar inte skriva så mycket just nu. Bilder kommer senare från Miami och allt.

Nu till saken, det har varit en del strul med familjen, jag känner att jag inte riktigt passar in. Småsaker har blivit stora grejer, familjen har sagt massor med taskiga saker, missförstånd osv. Nu orkar jag inte dra allt igen för tjugonde gången, vet inte hur många jag har berättat allt för. Tjatigt! Jag har känt lite att jag vill ha en rematch, att jag inte riktigt har något privatliv här i huset. Jag är heller inte så nöjd med arbetet, jag känner mig väldigt understimulerad. Mamman ringer och kontrollerar ganska mycket, jag får inte tänka själv och jag känner att jag mest sitter här och glor. Barnen är ju så pass gamla att man kan tycka att de kan klara sig själva, och de är ganska svåra att prata med. Jag känner att jag vill ha lite mer utmaning. Jobbet suger!

MEN, idag och ikväll kände jag att jag levde. Jag var med Madelene förut idag, vi drog till college och kollade in läget, intressant intressant måste jag säga! Sedan fixade vi lunch ihop och satt och snackade, degade vid msn och hade riktigt kul.

Nu senare på kvällen drog jag ut med Fung och då fick jag träffa riktigt roliga människor. Jag hade så grymt kul ikväll! Vi drog hem till en amerikansk killes lägenhet där vi träffade människor från olika länder, både killar och tjejer som var aupairer. Jag måste säga att jag verkligen saknar att umgås med killar, det riktiga killsnacket som man är van vid, och det är ju mest tjejer som är aupairer såå. Idag fick jag träffa lite killar och det var superkul verkligen! Jag skrattade och skrattade, alla var så roliga.

Detta får mig nu att fundera. Det är jävligt mycket som rör sig i huvudet på mig måste jag säga. Jag som har kämpat så mycket för att komma hit och så blir det så här. Jag får fundera ett par veckor till, det kan ju bli bättre, eller sämre. En sak vet jag i alla fall, jag är inte redo att åka hem än. Jag ska vara kvar!

Jaja, just nu blir man inte klokare. Det är nog bäst att jag går och lägger mig, imorgon ska jag studsa upp kl 6 som vanligt. Därefter blir det gymet kl 9 med Madelene, och sedan ska jag luncha med en av killarna jag träffade ikväll. Ulala... haha! Lugn bara lugn mamma, vi är bara kompisar. ;)

Puss på er mina vänner!

RSS 2.0