Fodd 87 eller 88?

Hey alla glada!
Nu ligger jag har i Fungs sang, har sovit over har inatt. Hon star nu i duschen sa jag fordriver tiden lite vid datorn.

Igar var vi ute och partade lite. Vi akte till Hoboken, det ligger precis vid New York, bara Hudson River emellan. Varsta fina utsikten over staden darifran maste jag saga, tog nagra fina bilder som jag ska lagga upp senare.

I Hoboken var det faktiskt ganska dott denna gangen, inte mycket folk ute, men vi hade kul i alla fall! Drog till nagon liten club och dansade. Hahaha, vakterna ar sa blasta... "Ar du fodd 1988? Vilken manad ar du fodd i?" Jag: "Nej, jag ar fodd i februari 1987" hahaha, de gar pa allt.

Nar vi skulle ga hem blev jag sa arg pa vakten! Jag tog ett kliv utanfor dorren, ett litet pluttkliv. "Fan jag maste pissa!!" Vakten bara: "Sorry, we don't let anybody in again after 2." Whatta heck?? Ska jag pissa pa gatan eller?

Nu ar det min tur att duscha! Idag ska vi dra in till NYC och se nya filmen Sex and the city. Det ni! Sex and the City pa sjalvaste Manhattan.

Puss pa er mina vanner!

Canada!!

Bokat och klart, det blir en vecka i Canada hos min moster i sommar! :D

Nu den här veckan har det inte hänt något speciellt, jag har mest tagit det lugnt. Häromdagen var jag hos Bastian och badade i hans pool, underbart skönt! På väg dit idag igen, hett ute, riktigt längtar efter att få bada så ringer min värdmamma. Såklart är yngsta dottern sjuk, så det var bara att vända för att åka och hämta henne på skolan. Där var jag ombytt och klar att bada, aah!

Skönt med helg nu i alla fall, även om jag faktiskt inte har några planer fastställda än. Det kanske blir stranden?

Puss på er mina vänner!



P.S. Jag ska skriva om Washington D.C. när jag har mer tid och när jag har sorterat bilderna! ;)

Tiden sprutar iväg...

Jag lovade ju en uppdatering på tisdagen, och här kommer den. Det är fortfarande tisdag i USA i alla fall, hihi...

Nej, det blev ingen lång uppdatering... Vi är döda idag, det blev inte mycket sömn i D.C. Riktigt kul hade vi dock! Skriver och lägger upp bilder en annan dag. Har sjukt mycket mail att svara på också, är jag så populär? Borta tre dagar och sedan får man sitta en hel dag och svara på allt.

Idag har vi varit på Rock n' Joe, det var faktiskt sjukt länge sedan vi var där. Något vi konstaterade idag var att tiden går jävligt fort här, det var liksom en månad sedan jag var i Philly, Sandra var i Florida osv. Det känns som att vi var där förra veckan!!

God natt!
Puss på er mina vänner!

D.C. today!

Jag glömde ju att berätta för er att jag ska till Washington D.C. idag. :) Jag ska dit med Sandra, Carina, Bastian och Adam, en hel hög. Jag fick ledigt på måndag också eftersom det är Memorial Day och både föräldrar och barn är lediga då, nice!

Annars den här veckan har det inte hänt så mycket, det har varit skittråkigt. Vädret sög, regn hela veckan, så jag har mest bara sovit. Idag är det skinande sol, och det ska bli svinvarmt i helgen igen, nice!

Igår var jag på en liten dejt också, haha. Eller dejt och dejt, fika på Starbucks med en kille jag snackat med på facebook. Inte riktigt min typ, men han var ganska rolig. Kanske blir fest med hans polare nästa helg, äntligen får man träffa lite amerikaner!! Har hittills inte träffat så många, umgås ju mest bara med aupairer.

Puss på er mina vänner!

Ses igen på tisdag!

Rubriker är alltid svåra att komma på.

Detta måste nog vara världens minst händelserika dag i världshistorien. Äldsta tjejen är hemma och är sjuk, och yngsta är hos en kompis. Vad gör man då? Stirrar på klockan? Äter sig tjock? Spelar harpan på datorn? Jag har i alla fall surfat runt lite efter flygbiljetter till min moster i Canada, hade tänkt att hälsa på henne i augusti. Hjääälp, biljetterna ligger runt sisodär 900 dollar.

Annars om ni inte har något att göra så kan jag tipsa om två urroliga bloggar: twoforone.blogg.se och www.clubvegas.se
Sjukt roliga!

Igår höll jag förresten på att dö, det är livsfarligt att cykla i mörkret utan cykellyse och reflexer, medans amerikaner kör som idioter. Men än lever jag. ;)

Puss på er mina vänner!

P.S. Jag fyller år i augusti...

What a night!

oj oj vilken kväll!

Dagen igår började med att Sandra och jag åkte till Central Park, det var riktigt härligt. Vi köpte mat och satte oss där och åt och bara glassade. Jävlar vad stort Central Park är, och mycket folk. Vi gick typ hela dagen, döda fötter yes! Vi tänkte gå på Madame Tussauds också, men det var så lång kö och vi hade inte mycket tid, så vi tog tunnelbanan downtown istället och gick runt lite där.



Senare mötte vi upp Fung och hennes kompisar, vi gick till en restaurang för att fira Lone som fyllde år. Ni vet Lone som var med mig och Fung i Miami. Efteråt skulle vi ut på en club, och vi ringde några promotors som fixade in oss förbi kön och gav oss gratis drinkar. Det var väl det enda bra med den cluben, men fy vilket ställe. Packat med folk och sliskiga killar, nej tack! Give me some space!

En timme senare drog vi hem med tåget. Eller ja, hem och hem, vi blev ju sittandes i Newark ett tag, jävla tåg som inte fungerar som de ska!! Vi tog sista tåget från New York, men det var några minuter försenat så vi missade connection-tåget från Newark. Jaha, men när går nästa då? 5,5 timmar senare, grattis. Vi såg oss omkring, och det var verkligen creepy people överallt. Newark är ett farligt område på natten och där var vi, två vilsna tjejer. Till slut bestämde vi oss för att ta en taxi. Den skulle kosta 48 dollar men vi sa att vi "bara hade 30", så efter lite tjat och tjafs gav chauffören äntligen med sig. Skönt att vara hemma sen igen vill jag lova!



Idag var det tänkt att vi skulle dra in till NYC igen, men jag orkar inte idag, så Sandra och Carina får åka själva. Det får bli en slappardag, kanske åker förbi Fung en sväng senare.

Puss på er mina vänner!

Droppen.

Dålig dag, prata inte med mig. Jag vill slå sönder något. Detta var fan droppen!

1 dag...

...utan cola! Snälla mamma, skicka hit svensk cola, jag vill inte bli tjock pga. corn syrupen som finns i den äckliga amerikanska. :(

Idag har jag tränat som en idiot i värmen, ja jag dog nästan. Jag har ätit nyttigare, men självklart kom suget tillbaka och när vi var i den där glassaffären, så var jag bara tvungen att ta en glass i "love it"-size. Tycker det är lite roligt med namnen på storlekarna. Like it, Love it, Gotta have it. Glassen var sjukt god. Man kan mixa ihop sin egen smak där, jag tog en chokladglass med brownie och kakor i. Mums! :)

Efter glassen drog vi, jag, Fernanda och Madelene, hem till Madelene och kollade på "Shark Tale". Vetefan vad den heter på svenska, men den filmen var bra!

Nu är jag sjukt trött och ska sova. God natt!

Puss på er mina vänner!

Köttbulle?

Idag ställde jag mig på vågen och fick en chock, den måste vara trasig?! Första månaden jag var här levde jag ungefär på en macka om dagen, vilket såklart resulterade i viktminskning. Efter den månaden började saker och ting gå bättre för mig, jag blev gladare! Jag började äta, och äta och äta. Mitt jobb är ju dessutom inte så värst utmanande, det finns inte så mycket att göra dessa fyra timmar varje eftermiddag, vad gör man då? Jo, man äter och äter. Vad äter man? Jo, man gräver fram något ur "snackhögen" på bänken mitt i köket, alltså rent socker (corn syrup) och fett som ligger framme och frestar en. Ändå har jag varit ute och motionerat varje dag sedan jag kom hit. Ja, ni hörde rätt, minst 45 min powerwalk/jogging med hunden varje dag + cyklat lite då och då. Vad är felet? Denna jävla amerikanska äckelmaten!! ÄCKLIGT! Helt plötsligt inser jag här att McDonalds i Sverige är ganska nyttigt, ja det är en stor skillnad. Framför allt de svenska pizzorna är ju rena hälsomaten också.

Nu ska jag ut och springa av mig filéerna, som Sandra säger. Det får fan bli en timmes springtur, fast då dör jag nog.

Annars har det inte hänt något speciellt de här dagarna. Grillkväll med familjen på söndagen + alla mina svenska vänner var inbjudna. Riktigt trevligt! Annars har vi gjort det gamla vanliga, shoppat, filmkväll och bio. "What happens in Vegas" är en sjukt rolig film, jag garvade så jag tjöt! Iväg med er och se den!

Puss på er mina vänner!

Corn syrup?

Är det sant att man ger corn syrup till grisar för att de ska bli feta? I så fall tänker jag sluta dricka cola nu, här har de ersatt sockret med corn syrup. De har för övrigt corn syrup i de flesta grejerna här, det är ju billigare än socker. Fy!

Igår var en underbar dag förresten! Jag hade så himla roligt. Först var vi och såg Legally Blonde, musikalen. Den var la sådär tyckte jag, riktigt tjejig, värre än filmen. Och ni vet ju vad jag tycker om sådana tjejer som bara springer runt och skriker för att de har en nagel bruten? Skriker i en hög ton dessutom. Aaah, kill them!

Efter musikalen drog vi på en kryssning runt Manhattan. Party-kryssning var det, och gud vad roligt vi hade! Det var mycket aupairer, men faktiskt en del killar också. Hade hört rykten om att det bara skulle vara tjejer, men det var det inte alls. Militärerna var heta på gröten minsann, flörtade med alla tjejer. Vi träffade dock några killar som inte alls var ute efter bara en sak, och vi hade grymt kul med dem. Dansade knäppa danser och hade oss. "Take the ball, take the ball, it's so heavy!!" eller "picking-apple-dance".

Efter kryssningen drog vi vidare med två av killarna, vi åkte hem till en av killarnas systers lägenhet som låg mitt centralt på Manhattan. Och nej mamma, du behöver inte vara orolig, de här killarna ville inget annat än att prata, och vi hade kul!

Bilder kommer senare! Nu ska jag dra iväg till Fung, och senare ska vi förmodligen möta upp de andra tjejerna. Ikväll blir det barbeque med familjen också, det är mors dag här i USA, och man firar det stort.

Puss på er mina vänner!

Ösregn!

Det regnar, det öser ner, hunden är dyngsur, jag är dyngsur och hela huset är nu dyngsurt pga en knäpp hund som springer omkring och skakar av sig grus och lera på de vita väggarna.

Inte nog med att jag var ute och gick i 40 min, jag stötte på en liten familj på vägen, så jag var absolut tvungen att skynda mig hem för att greppa kameran och cykeln! Det blev dock ingen långvarig photosession eftersom min kamera sakta men säkert började att fyllas med vatten.

image450

"Here I am, on the road again"

Jag fick höra att jag hade förändrats grymt mycket under dessa två månader. Först var jag panikslagen, jag ville hem, allt skrämde mig. Nu är det jag som hänger på tutan på motorvägen, nu är det jag som spontanreser på egen hand, nu är det jag som vågar mer.

Innan jag kom till USA hade jag ingen livsglädje alls, allt kändes bara hopplöst, som en ond cirkel. Nu sitter jag här, i ett rosa rum med kala vita väggar, ett rum med inget privatliv överhuvudtaget, ändå känner jag mig nöjd. Nöjd, för varje dag som går vet jag mer och mer vem jag är och hur jag vill vara. Jag vet fortfarande inte vad jag vill göra här i livet, men jag vet hur jag vill leva.

Jag vill inte gå hemma och snurra i gamla rutiner, som för övrigt inte var några rutiner alls. Jag måste få uppleva, jag vill ha spänning och utmaning, jag vill testa på saker.

Under bara två månader har jag hunnit med så mycket, jag har sprungit på New Yorks gator nästan varje helg, jag har gått på museum, sett Riverdance, sett två musikaler, varit vid frihetsgudinnan, uppe i Rockefeller Center. Jag har hunnit vara en sväng i Miami, Everglades, snorkling i Key Largo. Jag har varit i Philadelphia, och också hunnit med en festival. Detta är bara två månader av mitt liv, är det för mycket som händer? Inte ännu i alla fall.

Detta är bara bra för mig, jag har satt mig själv i så otroligt många olika situationer, och jag har fått lära mig att hantera dem och tänka på ett nytt sätt.

Små förändringar som att jag tycker att svamp är gott, att jag älskar musikaler, jag ska ta en danskurs, lära mig spanska, jag har spelat basket på min fritid. Jag ska surfa i sommar, och jag ska testa på rafting.

Kommer jag att vara en helt annan person när jag kommer hem igen? Jag vet faktiskt inte, men en ny syn på livet och nya mål kommer jag definitivt att ha.

Enjoy life!

Denna låt hörde jag i bilen på vägen hem från Fung idag, så himla bra:



Det är kakornas fel!!

Detta är jävlar i mig en tråkig dag, riktigt tråkig. Och vet ni vad jag har börjat med för dålig vana? Jo, amerikanernas största intresse, nämligen att småäta konstant när jag har tråkigt, jag kommer snart att rulla nerför gatan här. Det är kakornas fel, som Madelene sa när hon tog på sig ett par jeans.

Idag har jag i alla fall registrerat mig för college, det blev någon slags mixad danskurs för sommaren. Vi får se vad det blir i höst, funderar på spanska.

Jag har också pratat med Dessa igen på skype idag, det var roligt. :)

Puss på er mina vänner!

Bilder i mängder.

Dags för en uppdatering?

I helgen var jag ju som sagt i Philadelphia och hälsade på min kompis Phoenix. Hon bor mitt ute i ingenstans utanför Philly, de har inte ens en liten stad att hänga i om dagarna och kvällarna. Hon verkade ändå trivas, men hade jag bott där hade jag klättrat på väggarna.

Lördagen spenderade vi i Philly, det tog sin lilla tid att åka dit. Ingen roadtrip utan att köra vilse, eller hur? Förbannade GPS:er, lita aldrig på dem!! :D

Hur som helst, vi tog en busstur för att se staden, det var en "hop on, hop off - buss" så vi kunde komma och gå som vi ville, riktigt bra. Det är mycket historia i den staden måste jag säga, och den är fin. Amish people stötte vi på ute på gatan också, det var verkligen som att komma tillbaka till 1800-talet. De håller till i Pennsylvania, så det är inte ovanligt att se dem på gatorna i Philadelphia.

På kvällen hade Phoenix värdbarn grillfest så vi hängde lite med 15-åringarna, gud vilka minnesbilder jag fick. Jag var precis sådär! Senare drog vi vidare på bio, och såg Made of honor, en ganska dålig film.

Lite sightseeing i Philadelphia:



En liten photosession hade vi också, folk tyckte vi var knäppa i huvudet. Haha, men såna är vi!



Rocky-statyn hade vi här också.



...och till er Star Wars-nördar, moahaha..


Söndagen drog vi till festivalen som låg i New Jersey, 3 timmar tog det med bilen, och denna gång hittade vi faktiskt! Kors i taket...

Festivalen var skitbra, 9 scener och musik i 10 timmar konstant!! Det var många band som jag typ aldrig hade hört talas om, men när de spelade kände jag faktiskt igen en del låtar. Phantom Planet var där, ni vet låten som spelas i OC, California. De är tydligen inte så jättepopulära här, men jag tyckte att de var grymma!

Panic at the disco var skitbra live också!!

Ja, sen åkte jag hem med Madelene och Sandra som också var där, det tog oss en halvtimme att åka hem, så nära bodde vi.

Lite bilder från festivalen, och ja, vi är fullt normala. ;D


Dead.

Jag är såå död just nu, det är asvarmt ute och jag har sprungit och cyklat som en idiot. Nu ska jag iväg och spela basket i hettan! Det är faktiskt ganska kul, det har vi gjort några gånger nu. :)

Puss på er mina vänner!

Bamboozle!

image396

It was totally awesome!! More info another day, I'm kind of dead. Good night.

Festival!

Nu har jag precis bokat en biljett till Philadelphia, imorrn sticker jag! 15 dollar är sjukt billigt för att åka dit, kinesbuss ska jag åka. Vi får väl se om jag överlever, fick ju höra lite historier om Jennie och Martinas alla kinesresor. Haha!

Det jag älskar med detta jobb är helgerna!! Ingen helg är den andra lik, det händer så otroligt mycket. Resor och sevärdheter, möte med nya människor från olika kulturer, nya upptäckter hela tiden osv.

Det jag hatar med detta jobb är veckodagarna, känslan att gå upp kl 6 varje morgon för ingenting, och inte speciellt exciting att bädda en 14-årings säng eller hur? Men om jag tänker efter så kanske det är värt det trots allt, att stå ut detta tråkiga jobb för det ger så mycket annat. Kompisar i alla världens hörn som man kan hälsa på senare, upplevelser, bättre engelska. Jag inser också mer och mer hur jag själv fungerar i vissa situationer, vad jag vill göra här i livet, vad jag absolut inte vill göra. När man kommer till ett annat land där tankesättet är så annorlunda, där människor agerar annorlunda, då ser man hur man själv är.

Hur som helst, på söndag ska vi dra på festivaaaaal!! Jag är väl inte så bra på att komma ihåg namn, så jag kan ju inte påstå att jag känner igen så många band på listan, men det blir säkert kul.

http://www.thebamboozle.com/

Puss på er mina vänner!

P.S. Filmen Prom Night var inte så bra som vi trodde, den sög ganska hårt faktiskt.

RSS 2.0