Hos familjen!

Kul att så många läser och kommenterar! Jag ska svara på era kommentarer senare, hinner inte just nu. Nu har jag äntligen fått tag i en adapter, men det var inte lätt måste jag säga. De finns knappt att köpa här.

Det har varit fullt upp de senaste dagarna, och det kommer också vara fullt upp de kommande dagarna. Jag ska skriva lite mer om vad jag har varit med om senare. Nu vill jag bara tala om att jag lever. Jag är förvirrad och glad på samma gång. Det har varit mycket intryck och mycket information, och min hjärna sprängs snart känns det som. Familjen är i alla fall hur snälla som helst, än så länge, och jag tror att det kommer att gå bra med allt i den här familjen. Jag ska skriva om brandmännen och NYC och allt senare, nu ska vi göra tacos! ;)

Puss på er mina vänner!

Resan hit och skolan!

Nu har jag äntligen tid att uppdatera. Sitter då på hotellrummet med min lilla dator, asbra med trådlöst internet i hela hotellet! Min jävla nyinköpta adapter-fan (skitsur är jag!) har så klart gått sönder, så nu fick jag låna Louise's för att kunna komma åt strömmen så att säga. Alltså, nu menar jag inte adaptern till datorn utan "omvandlaren" så det passar i kontaktuttaget.

I alla fall, ska börja med flygresan. Det var väldigt segt att sitta så länge på planet. Först 1 h från Stockholm till Köpenhamn, sedan 9 h till NY, och sedan buss till hotellet. Med tanke på att jag bara sovit ca 1 h den natten (jag var ju så nervös och allt) så var jag inte på mitt bästa humör. Ändå hade jag skitroligt på flyget, fan vilka människor jag har träffat nu! Satt med 3 svenska tjejer på flyget. Louise och jag, så himla roligt vi har tillsammans då! Vi verkar vara så lika på något sätt, lika flumma haha. Men som sagt, jag känner ju inte tjejerna här så än kan jag väl inte säga att jag har blivit superkompis med någon, men man kan ju alltid hoppas!

Lite problem i tullen hade vi, eller en tjej, hennes fingeravtryck matchade inte. Så vi fick ta hennes bagage och vänta i kanske 1 h, kommer inte ihåg exakt. Vi var ganska oroliga för vakterna var hårda och vi fick inte veta någonting, men till slut kom hon ut och allt var bra!

Mina rumskompisar är verkligen roliga, de är från Bosnien och Brasilien. Vi har ganska mycket gemensamt också faktiskt! De kommer att bo i New Jersey, precis som jag. Så jag hoppas att vi kommer att kunna ses en del när vi har kommit till familjerna.

Hur är skolan då? Jo, den är helt ok. Mycket information att trycka in i huvudet! Vi har haft föreläsningar hela dagen, från morgon till kväll. Det har varit lite jobbigt, men å andra sidan är vår "lärare" väldigt rolig. Har fått mig ett antal skratt idag måste jag säga. Hon skämtar om allting! Vi har pratat mycket om kulturella skillnader, fördomar, regler i USA osv. Imorgon ska vi få information om hur det är att ta hand om olika åldrar, vad man kan hitta på med barnen och vad man bör tänka på osv. Då kommer också de efterlängtade, snygga brandmännen som alla har pratat om! Haha, Louise och jag ska nog allt spana lite där! Redan på flygplatsen gav vi slängkyssar till några snygga killar som stod och pekade på oss, haha craaazy I know!

Förutom alla lektioner så har jag också träffat Elin idag. Jag var så lycklig när hon kom in på hotellet, jag sprang när jag såg henne, vi typ kastade oss över varandra! Haha, så glada vi var!! När vi hade visat henne runt lite på hotellet och våra rum så gick vi och Louise till shoppingcentret bredvid hotellet. Jag tittade knappt på kläderna kändes det som, vi hade så mycket att prata om Elin och jag. Efter det gick vi ut på stan till ett café och satt där och snackade ett tag. Så himla kul att äntligen få träffa dig Elin!!!

Så, nu har jag skrivit väldigt långt här, men jag hoppas att ni orkade läsa. Imorgon kväll väntar en rundtur i New York också. Ni vet alla populära ställen som Empire State Building, Times Square osv. Ska bli himla kul!

Puss på er mina vänner!

Äntligen här!!!

Jag är framme i USA!!! aaaaaaaah! nu sitter jag här på hotellrummet, vi har en kvarts rast men jag har typ bara 4 minuter kvar nu. Sedan börjar föreläsningarna igen. Är helt slut i huvudet av all information, men det är samtidigt väldigt kul. Jag har träffat många roliga människor och vi har jättekul tillsammans! Detta kommer bli kanon! När jag ringde värdfamiljen för att berätta att jag var framme var de så himla glada, och då försvann mina pengar på mobilen också. Sjukt dyrt att ringa! Nu har jag fyllt på mobilen igen, så jag ska försöka att skicka lite SMS till er. Hoppas allt är bra i Sverige, jag uppdaterar snart igen. Måste rusa nu!! Stress stress!

Puss på er mina vänner!

Snaart... :)

Nu sitter jag här i mitt rum, allt är klart. Färdigpackat, mitt liv i två resväskor. Fy fan. Om två timmar ska jag kliva upp ur sängen, för att 03.30 påbörja min färd mot USA. Jag längtar verkligen, men vad nervös jag är!! Äsch, detta klarar jag!

Ja, det kommer väl inte bli så mycket bloggande de närmaste dagarna, men håll ut! Jag ska berätta allt om aupair-skolan, om värdfamiljen och mina första intryck i USA och New York. Förhoppningsvis kommer jag åt internet på skolan, så då kanske vi redan hörs imorgon eller på tisdag? :)

Puss på er mina vänner!

Panikångest.

Jag orkar inte, jag vill bara lägga mig ner och dö just nu. Jag fick känna på riktig panik förut, men nu tror jag att jag har lugnat ner mig lite. Riktig panikångest, och det var verkligen länge sedan jag fick ett sådant utbrott. Vilken tur att jag har dig Jennie att prata med när det krisar, tack! Fan vad jag kommer att sakna er. Det är riktigt jobbigt.

Resfeber?

Ååh jag orkar verkligen inte. Jag har sån jävla panik inför USA och jag är jättenervös!! Är det resfebern som börjar komma nu? Jag känner att jag inte hinner med någonting. Hann inte med Linköping, inte moppen och inte att sortera alla viktiga papper. Jag orkar inte mer, har fan åkt kors och tvärs över halva Östergötland idag och fixat med massor, nu vill jag bara sova.

Hur fan ska jag hinna? Jag började ju i god tid med allting, men det blir alltid så här, hur jag än gör! Stress i sista sekunden.

Jag ser fram emot morgondagen i alla fall, träffa alla mina vänner. Det kommer bli kanon! :)

Puss på er mina vänner!

Internationellt körkort.

Yes! Jag fick mitt internationella körkort idag! Skitfult är det, och ser verkligen amatörgjort ut. Inga plastkort här inte, nej ett fult häfte med fotot fasttejpat och en liten stämpel bara. Lite klumpigt att ta med sig, men jag hoppas jag får ett "normalt" körkort i USA. Jag måste ju ta amerikanskt körkort där, fan så skoj.

Puss på er mina vänner!

Bra hetsigt schema!

Jag är så jävla stressad så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Detta ska jag göra idag:

 • Åka till Linköping och handla det sista inför USA
 • Hämta arbetsintyg på donken
 • Fixa med bilder hemma hos Jennie, om hon är hemma
 • Lämna tillbaka skjortan jag lånade av Emme
 • Framkalla balbilder (bättre sent än aldrig) till frisören
 • Åka och lämna bilderna hos frisören
 • Växla pengar på banken
 • Sortera alla mina viktiga papper
 • Åka och kopiera papper på biblioteket
 • Polera moppen så den glänser som bara fan
 • Lägga ut en annons om moppen, någon som vill köpa redan nu?

...och om jag nu inte har glömt något, så sist men inte minst:
planera feeeeeeeeest! :D

Update kommer ikväll...

Puss på er mina vänner!

Platsbokning, igen.

Jag kastade mig ut genom dörren när jag såg posten komma, men inte fanns det något internationellt körkort där inte. Hoppas verkligen att det kommer snart!! Måste ha det senast på fredag annars är det typ kört. Louise har fått sitt, så jag borde få mitt i morgon kanske? Hoppas, hoppas...

Jag fick i alla fall flyginformationen på posten, yeey! Det är tydligen en till tjej som ska åka med oss, så jag ringde till flygbolaget ännu en gång och reserverade platser. De fattade ju typ ingenting, så jävla krångligt det ska vara för dem att fatta vad man menar! Förra gången jag ringde fick vi tre platser på rad 17. När jag ringde nu sa de att det inte ens finns en rad nr. 17. Eh okej? Efter ett antal missförstånd lyckades jag till slut reservera 4 platser till oss, förhoppningsvis. Det skulle inte förvåna mig om det blev fel i alla fall. Det återstår att se på måndag.

5 dagar kvar - helt sjukt!!

Puss på er mina vänner!

Final week.

Vem säger att jag måste vända tillbaka dygnet nu? Jag åker till USA om 6 dagar!! Jag tänker göra precis som jag vill, jag kan packa på natten, på morgonen, på eftermiddagen - när som helst. Jag menar, vem bryr sig hur mitt dygn ser ut de sista dagarna? Inte jag i alla fall. Okej, jag ska väl vara vaken några timmar på dagen då, bara för att kunna umgås med mina nära och kära. Förresten är det bra att ha den här dygnsrytmen nu, jag anpassar mig efter amerikansk tid. Fuck normal diurnal rhythm (ja, jag var tvungen att slå upp det och heter det verkligen så?) or whatever you call it! I'm gonna live as I want now, because it's my last week in Sweden.

Jag vill lära mig ordentlig engelska nu, fast jag kan säga att det har varit väldigt utvecklande att maila så mycket med familjen som jag har gjort. Roligt att skriva på engelska! Nu återstår bara att se hur pass bra den muntliga delen ser ut. Se upp när jag flaxar med armarna för att försöka göra mig förstådd!

Jag är nog lite knäpp så här i natten, but hey, that's me! :D

Puss på er mina vänner!

Paket!!

Idag fick jag ett jättegulligt paket av familjen med en t-shirt med "I love NY" på. Så fick jag en massa godis också, alla hjärtans dag- godis.

De säger hela tiden hur mycket de längtar efter att jag ska komma och jag har så bra kontakt med dem, och de hjälper mig med alla frågor jag har. Det känns som att de verkligen bryr sig om mig.

Fatta att det bara är en vecka kvar nu!! Jag kan inte förstå det riktigt, det känns inte som så.

Idag har jag också fixat med platsbokningen på planet så att jag får sitta bredvid Malin och Louise som också åker till USA. Skitbra! Jag längtar verkligen tills vi åker. :)

Puss på er mina vänner!

image119

9 dagar kvar.

Fatta, helt sjukt!! Jag blir förvirrad bara jag tänker på det, att om 9 dagar har jag flyttat hemifrån, till ett annat land. Det känns fortfarande lite avlägset... Det är många tankar som far runt i huvudet.

Nu ska jag inte grubbla mer, nu måste jag sova. I helgen är det jobb som gäller, mina två sista arbetsdagar på McDonalds!

Puss på er mina vänner!

Min hårddisk.

Jag kan fortfarande inte sova, så nu ska jag nog ta tag i det tråkiga arbetet med att få ordning på prylarna i datorn. Säkerhetskopiera allt till min externa hårddisk och sortera all musik som ligger i total oordning med dubletter av flera album osv. Jag har nog bestämt mig för att lämna kvar hårddisken hemma i Sverige.

Något att tänka på när ni tar med elektriska prylar till USA, kolla hur mycket spänning de är anpassade för. Spänningen i vägguttagen är ju annorlunda där, vilket kan medföra att datorer, hårföner och andra elektriska prylar inte fungerar. Smågrejer som mobilladdare och kameraladdare brukar fungera, men datorer får man kolla lite extra på. Som tur är gick ju min adapter till datorn sönder så jag var tvungen att köpa en ny, och på den kan man ställa om spänningen så att datorn fungerar i USA. Gud så bra, tur i oturen som sagt!

Sverige har 230V i vägguttagen, och USA har 110V. Läs på prylarna vad de är anpassade för.

Hur som helst, det kan nog vara bra att lämna alla viktiga prylar på en hårddisk hemma och sedan köpa en ny i USA för ett par hundralappar. Inte så farligt. En viktminskning i resväskan i alla fall, great. ^^

Veckans tråkigaste inlägg, over and out!

Puss

Mycket att göra.

God morgon, jag är nu vaken!

Idag blir det full rulle minsann! Ska börja med packning och städning, åka och handla prylar som jag ska ha med mig osv. Läsa klart informationshäftena borde jag ju också göra så jag vet vad som gäller i USA, men de är ju så förbannat tråkiga att läsa! Jaja, jag hinner ju så klart inte allt idag, men ni förstår att jag har lite att göra de kommande två veckorna. Ska lägga på ett kol så jag får det mesta avklarat så fort som möjligt, tänk om jag blir sjuk liksom? Halsen börjar bli värre...

Puss på er mina vänner!

Panik!

Oj oj oj vad tiden går. Nu är det bara 15 dagar kvar, eller om några timmar är det bara två veckor kvar. TVÅ VECKOR?!?! Jag får lite smått panik alltså. Jag börjar bli nervös som fan, jag vet inte vart jag ska börja med alla förberedelser. Imorgon ska jag nog börja packa lite smått, i alla fall det som jag inte kommer att använda de här två veckorna som är kvar.image108

Kubb till andra sidan Atlanten?

Vad fort tiden går, helt sjukt. Ändå har jag inte gjort mycket alls idag. :S

Det blev inget Linköping. Största anledningen till att jag skulle åka dit var för att jag tänkte kolla på presenter till familjen, men nu har jag hittat den perfekta! Läste i forumet på resedagboken.se om en kille som hade tagit med sig ett kubbspel. Faan vilken bra idé!! Hoppas bara att det får plats, det väger ju lite också. Kubb är ju typiskt svenskt, bra social grej för hela familjen och vännerna och alla verkligen älskar det! Mina släktingar utomlands har också släpat kubbspel tvärs över världen för att de älskar det. :D

Annars idag har jag pysslat lite här hemma, städat lite smått och tvättat kläder. Jag har sorterat högar med papper, någon ordning måste det ju vara på prylarna innan jag åker! :P

Puss på er mina vänner!

image106

Flygtiderna!

Yes, nu har jag äntligen fått mina flygtider!! :D

Jag kommer att åka den 25 februari från Arlanda kl 09.25, och därefter mellanlanda i Köpenhamn. Jag kommer att ha lite mindre än 2 timmar på mig mellan flygen. Det är ganska skönt att jag slipper åka och mellanlanda i Tyskland i alla fall, det är mycket närmare med Danmark. Förmodligen kommer jag att åka upp till Stockholm dagen innan, det blir så jobbigt att behöva åka på natten eftersom jag måste checka in kl 07.25.

Jag kommer att landa i New York kl 15.15 amerikansk tid, alltså 21.15 svensk tid. Fy vad trött man kommer att vara då. Jag kommer att åka raka spåret till Aupairskolan norr om New York. Det kommer att bli intensivt de första dagarna, men jag längtar verkligen!

Jag är så glaaaaad! :D

Puss på er mina vänner!


image105

Stressad.

Idag känner jag mig faktiskt lite stressad inför USA. Det känns som att jag har massor med saker att göra, men kan inte riktigt komma på exakt vad. Känns bara stressigt helt enkelt.

Nu ska jag i alla fall ut och göra i ordning min moppe, den måste ju säljas nu! Den har redan stått i garaget ett par år nu. Någon intresserad? :P

Hörs senare igen!

Puss på er mina vänner!

image98

EU-moped, PGO Big Max

Längtar...

Ja, det är då lustigt... Så trött som jag var förut, och nu är jag pigg igen. Många tankar far runt i huvudet, nu är det faktiskt inte skönt att tänka mer. Jag vill sova! :P

I alla fall, jag längtar så sjuukt mycket till USA. Ska bli så roligt att äntligen få träffa familjen, Elin, och så klart Carina och Sandra som jag har haft kontakt med. Det känns som att jag redan har börjat bygga på ett liv där, eller kanske ett liv inne i mitt huvud? Vem vet, kanske blir jättebra eller så kommer det som en stor chock och allting är hur dåligt som helst. Att området jag kommer att bo i skulle vara bland det finaste som hon har sett, det låter i alla fall väldigt bra i mina öron. Att det dessutom ligger precis utanför New York gör ju inte saken sämre. Bäst är ändå den fina kontakten jag har fått med familjen, att det känns som att vi kommer bra överens redan nu! :) Hoppas bara att det fortsätter så när jag kommer dit. Allt är ju en chansning, ni vet väl hur det gick med familjen i Tyskland som var "såå bra"?? Haha.

Aaaah, jag orkar inte vänta 24 dagar till! Tålamod Ida, tålamod.

Puss och god natt!

RSS 2.0