Paddle like you mean it!

Jag har SURFAT!! Jag är så himla glad! Jag kämpade och kämpade, blev översköljd av enorma vågor, slog runt flera varv i vattnet, svalde saltvatten, slog huvudet i sandbotten och brädan. Till slut, när han sa: "this is the last wave guys, paddle, paddle!" Jag gleeed, låångt på vågen: "wohoo, I caught a wave!!" Det är minsann inte så lätt som det ser ut, men jävligt kul var det! Nästa gång drar vi till Californien, har hört att vågorna är lättare att fånga där än i New Jersey.


Idiotiska vägskyltar.

USA är roliga skyltarnas land! Denna skylt hittade Fung när hon var ute och cyklade:Fung berättade också om en serie andra skyltar, måste fan ha bildbevis på detta.

"25 mph, yes your car can go that slow!"

300 m senare:

"25 mph, you don't want to meet our judges!"

ytterligare 300 m senare:

"If you're in a hurry, don't drive here!"

Jag har sett en hel del roliga skyltar, men inte lyckats ta kort på dem. Nu jävlar är det skyltjakt som gäller, detta kan bli kul! :D Jag vet att det finns en skylt som säger "don't even THINK of parking here", jag måste hitta den!

Jävla oväder.

En resväska är packad, och jag är så himla bra alltså. Den blev exakt 50 pounds, så nu kan jag inte knöka ner mer i den. Nu är det bara mer än hälften av alla prylar kvar att packa då, shit, hur ska detta gå? Hur ska jag lyckas att kånka på två stora resväskor, en kabinväska + en ryggsäck. Alldeles själv! Ska ju byta flyg och checka ut och in ett par ggr också, eeeh ja. Jag får lösa det på något sätt. Det blir ett jävla farande kors och tvärs över världen innan jag väl är hemma.

Idag är det inte lika varmt ute som tidigare, bara ca 25 grader och regn till och från. Igår hade vi stans åskoväder, eller ja, snarare ett dygn höll det på. Huset skakade, det var lite roligt.

Hepp, dags att laga middag. När jag kommer hem ska jag enbart leva på micromat för jag är så förbannat trött på att laga mat varje dag!! Någon som vill göra små lådor åt mig och stoppa in i frysen? ;P

Puss på er mina vänner!

Materialist?

Jag klarade inte att motstå, detta materialistiska land har gjort mig sjukt shoppinggalen. Jag älskar New York!!!

Jag har nog aldrig spenderat så här mycket pengar i hela mitt liv, när jag kommer hem måste jag skärpa mig. Har säkert minst fyrdubblat min garderob, köpt en ipod, käkat ute minst ett par ggr i veckan, varit i New York eller rest någon annanstans varje helg, och ja, jag köpte kameran till slut. Den kommer i slutet på denna vecka. (iiiiih...)

Som straff för att jag har blivit så shoppingberoende tvingas jag att spendera två timmar varje dag i 3 veckor på ett stort shoppingcenter. Ja det är helt sant, och jag vill bara spy på det nu. Yngsta tjejen går i sommarskola, och det tar ca 45 min att köra dit, så det är liksom ingen idé att åka hem emellan. Skolan ligger helt öde mitt ute i ingenstans, det enda som finns är ett jättestort shoppingcenter, och det är för varmt att sitta utomhus, jag har försökt. Utan pool att kyla ner sig i drabbas man av panik efter 10 min.

Jag vill bara spy på shopping just nu, det ger mig ångest. Istället sitter jag i deras sköna soffor och analyserar metoderna de olika affärerna använder för att locka till sig kunder. En affär flyttar runt på kläderna varje dag så att det ska se ut som att de har "mycket nytt". Hur orkar de kånka runt allt?

Helgen kanske ni vill höra om? Den var soft, det enda vi gjorde var att ligga och steka i townpoolen lör-sön. Jag och "my Jackass-friend" Fung hängde med brassarna Fernanda och Amanda. Jag tror att jag har slagit mitt personliga rekord i "negerhet" förresten, brunare än någonsin. Hoppas det håller i sig tills jag kommer hem!

Puss på er mina vänner!Life is good även om pengarna är slut!
Fung och jag köpte varsin "Life is good" - T-shirt i Boston förresten. :)

Systemkamera!

Idag har Sandra och jag varit och kollat på systemkamera. Helt sjukt billigt här i USA, min kompaktkamera kostade fan mer än den här kameran. Har tittat på en Canon EOS Rebel XTi (heter i Sverige EOS 400D, tror jag). En skitbra kamera är det, priset ligger strax under 4000 kr och då ingår kamera, objektiv, väska och minneskort. Jag vet att jag borde spara pengar, men detta är ju världens chans, i Sverige får jag lägga på några tusenlappar till om jag ska ha den.

Hur ska jag göra? Ska ju snart bli en fattig student...

Puss på er mina vänner!


Pictures uploaded!

Since my computer completely stopped working, I’ve had some difficulties with uploading pictures. For some kind of reason it started to work again, which gave me a chance to upload everything! Just click on the links below and you will find them all. Enjoy!


Elin's birthday

Vermont

Couchsurfing in Boston

Biking in Central Park

Sightseeing and Bon Jovi with Veronika

Ellis Island and Empire State Building with Sandra

 


Jag kommer hem!!

Jag har bestamt mig nu, jag kommer hem i augusti, jag har tackat ja till agronomprogrammet i Uppsala. Flyttar ut fran familjen den 1 augusti, aker till Canada den 5:e, och darifran ska vi forsoka att hitta ett flyg hem. Har inte manga dagar emellan innan jag flyttar till Uppsala, men det loser sig nog. Jag ar grymt sugen pa att borja plugga, detta blev inte riktigt som jag hade tankt mig. Jag ar ju som tidigare sagt i rematch, men tycker det ar alldeles for osakert. Vet inte om jag kommer att hamna i en battre familj, vill hellre borja plugga i sa fall. Jag har rest sa mycket pa ostkusten redan, helt sjukt mycket har jag gjort pa mindre an ett halvar. Jag angrar absolut inte att jag akte hit, det har varit grymt kul. Jag atervander hellre tillbaka till USA for att resa senare i livet, jag vill bara inte leva aupair-livet langre. Man ar liksom aldrig fri och kan vara sig sjalv helt och hallet, man bor i jobbet. Ett halvar racker gott och val for mig.

I helgen har jag forresten passat pa att gora mycket sightseeing. Var pa tre museum, cyklat i Central Park, varit uppe i Empire State Building. Bilder kommer senare, min dator kranglar for mycket.

Bon Jovi forsokte vi att se ocksa, men lyckades inte komma tillrackligt nara. Kunde bara hora musiken.

Puss pa er mina vanner!

Lördag, med Veronika:
Söndag, med Sandra:


Plugga i höst?

Jag blev antagen till Agronomprogrammet i Uppsala, ska jag tacka ja eller stanna kvar här i USA? Ska jag chansa på att en bra familj dyker upp? Måste fundera lite på detta alltså, men jag är grymt sugen på att börja plugget igen.

Idag har jag och Fung cyklat runt i Central Park hela dagen. Hon var ledig och jag slutade tidigt, så vi kånkade in cyklarna till stan. Jävligt klumpigt att ta dem på tåget, och det uppskattades inte av vissa bittra människor heller. Kan ju säga att det är livsfarligt att cykla inne på Manhattan också, trafikkaos, folk överallt, galna taxichaufförer... men vi överlevde och tog oss till slut till Central Park där vi cyklade runt ett bra tag, på cykelbanor faktiskt! Det är nog de första cykelbanorna jag har sett i det här landet minsann, här tar man bilen till grannen. Cykla, vad är det?


Imorgon blir det lite sightseeing med Veronika inne i stan. Ska också försöka att få en liten glimt av Bon Jovi som spelar gratiskonsert i Central Park imorrn. 60 000 gratisbiljetter har delats ut, men bara 50 000 personer släpps in, och folk har redan börjat köa till konserten som är imorrn kväll. Förhoppningsvis kanske vi kan höra dem spela i alla fall. :D

Puss och godnatt!

Skitdator!!

(skrivet igår, men bloggen krånglar som vanligt)

Jävla fläkt som har gått sönder i datorn tror jag, den blir överhettad på bara ett par minuter. Sedan slutar allt fungera och jag måste stänga av den ett tag för att kyla ner den. Jävligt irriterande. Dessutom laddas inte batteriet ordentligt, precis som förra gången. Fast denna gång är det inte laddaren som är trasig, kan bero på att batteriet är urkasst eller att spänningen i vägguttagen är mycket lägre än i Sverige. Hur som helst är det jävligt irriterande när man sitter och skriver ett långt blogginlägg och datorn dör. Då vill man bara liksom öppna fönstret och slänga ut den.

På tal om fläktar, nu fungerar AC:n i huset äntligen! Svalt och skönt.

Idag har jag fått prata av mig mycket, är alldeles hes. Nu orkar jag inte prata mer om familjen, detta ska nog lösa sig. Pappan beter sig som vanligt i alla fall, till skillnad från mamman som är kallare än vanligt, men vad kan man förvänta sig? Det verkar som att jag får till den 13:e augusti på mig att hitta en familj, men måste vara ute ur huset senast den 3:e. Jag åker till Canada mellan den 5:e och den 12:e så det är lugna puckar! Förhoppningsvis. Jaja, hittar jag ingen familj blir det nog till att plugga i höst, snart kommer ju intagningsbeskeden också. Jag är dock fortfarande inte klar med vad jag vill plugga, men jag spontansökte lite utbildningar i sista sekunden, så vi får ta det som det kommer.

Puss på er mina vänner!

Ingen återvändo.

Då var det bestämt, jag lämnar den här familjen. Känns skönt faktiskt, man kan inte gå och vänta för evigt på att "det blir nog bättre". Okej, jag har myket privilegier som de säger här, varje helg ledigt, slappt jobb osv, men ärligt talat känner jag mig uttråkad. Jag skulle vilja ta hand om lite yngre barn så jag har mer att göra om dagarna, det här med tonåringar var inte riktigt något för mig. Dessutom är mamman i familjen väldigt svår, kommer inte överens med henne alls. Nu har jag äntligen tagit mod till mig och berättat för min kontaktperson och familjen. Trodde faktiskt att det skulle bli mer uppståndelse än det blev, men jag hoppas på att jag kommer ganska lätt undan, annars blir det en svår tid här. Jag vet inte riktigt hur lång tid jag har på mig att hitta en ny familj, minst två veckor i alla fall. De sa att jag kunde stanna här tills barnen åker på camp, vilket är om en månad. Jag hoppas verkligen det, har ju en resa bokad till Canada också för att hälsa på min moster och träffa min mormor och alla. Jag MÅSTE åka dit!! Det finns också en liten risk att jag blir hemskickad till Sverige pga det, men det vågar jag inte ens tänka på. Det löser sig nog.
Puss på er mina vänner!

Couchsurfing in Boston - awesome!!

Om man skulle ta och berätta lite om sitt liv här då. Det har varit mycket på G senaste tiden, mycket upp och nergångar också dessutom. Ni som vägrar läsa långa inlägg - skyll er själva om ni missar något! Jag ska berätta allt från början.

Förra helgen firade vi Elin inne i NYC, hon fyllde ju 20. Vi åt middag i en park, gick till en club, Webster Hall. Riktigt kul där faktiskt, även fast det var en under age club. Förra vi var på var ju som sagt en katastrof eftersom fjortisarna i detta land inte vet hur man beter sig. Mycket blandat folk och mycket äldre faktiskt, inte bara småfjortisar under 21, haha.

Den kvällen sov jag över hos Elin eftersom hennes sista tåg går senare än mitt, som går strax efter 12 (suger!). Dagen efter spenderades på beachen ett par timmar och sedan åkte jag hem för Elin skulle jobba.Söndagen åkte jag, värdpappan och ungarna till Six Flags, en stor nöjespark med massor av berg- och dalbanor. Åkte världens högsta (är det verkligen så? USA är ju "världen" enligt dem). Det var lite pirrigt i magen måste jag säga. Åkte också för många på raken så helt plötsligt kändes det som magen skulle vända sig ut och in och jag förlorade synen ett ögonblick. Läskigt men jag stod emot! Jag är en stark person!

Måndagen begav vi oss uppåt Vermont, hela familjen och jag. De har en stuga där precis vid skidbacken, ingen snö nu dock, liten besvikelse. Det var väl "trevligt" att vara där. Helst ville jag bara därifrån, kändes inte bra. Vermont var ju fint och så, vi badade i vattenfall och shoppade på ett stort outlet mall osv. Detta med familjen är dock ett problem... Jag har bestämt mig för att sticka, byta familj, ska bara ta det stora steget att berätta för dem och min kontaktperson. Snälla skjut mig, det kommer bli ett helvete. Mer om det en annan dag, måste fatta mig kort.Nu över till något roligt:

BOSTON!!

Det var en väldigt annorlunda upplevelse måste jag säga. Det går knappt att beskriva stället vi hade hamnat på. Jag och Fung couchsurfade, kolla in hemsidan www.couchsurfing.com om ni inte vet vad det är. Fick kontakt med en skitcool och väldigt speciell tjej vid namn Star, och vi bestämde oss för att dra och slagga på hennes soffa. Hon bodde dock i något slags studenthus med ca 30 MIT-studenter. För er som inte vet vad MIT är så kan man förklara det som toppklassens nördcollege inom data och teknologi, typ. Går man där är man smart, vilket också kunde påvisas i huset. Folk var lite speciella måste jag säga, mycket coola prylar överallt. Huset var nog det skitigaste jag har sett på väldigt länge. Detta slår både The Clay hostel och American Dream hostel tillsammans, för här hade de råttor som husdjur. Dock var det så himla coolt allting så jag älskade stället ändå. Subwoofer som skakar huset istället för vanlig ringklocka? Spela piano på trappstegen? Ljusshow i taket? Soffa i taket? Hemliga gångar i garderoben? Discolampor i duschen? Fronten på en polisbil i sängen? Ja det var mycket grejer de hade minsann. Mycket teknikprylar som de hade byggt ihop. Coolt!!

Vad gjorde vi i Boston då? Jo, vi fick låna ett par skrotiga cyklar med sneda bakhjul, så vi tog en liten sightseeing-runda på egen hand. Sedan drog vi till Harvard och MIT och kollade lite. Fick en privatguidning inne på MIT mitt i natten, det var lite roligt, klättrade på taket gjorde vi också fast det var förbjudet. Shoppade lite också, Vintage. Hittade ett bälte och en handväska för 1 dollar tillsammans, där snackar vi smart shopping! Självklart blev det lite fest också, 4th of July, USA:s nationaldag. Stor fest i huset, grillning på taket och vy över fyrverkerierna från taket. Folket var höga som hus och badade nakna i en babypool på taket, ja det var mycket konstigt vi fick uppleva. Fung och jag har så jävla kul alltså. Först Miami tillsammans och nu detta, asgarvar fan konstant!

Couchsurfing är verkligen något att rekommendera, man vet aldrig vart man hamnar, och man lär känna helt annorlunda miljöer och människor. Träffade också ett par couchsurfare från Montreal i Canada, dit kan vi dra och hälsa på nu då! Man får uppleva platser från en helt annan sida eftersom man har en "lokalguide" som tipsar, och det bästa är att det är helt gratis!

Bilder kommer i veckan!

Nu ska jag sova,
Puss på er mina vänner!


Boston och Vermont!

Nu sticker jag till Vermont med familjen några dagar, till deras stuga där. På torsdag drar jag vidare till Boston, där ska jag möta upp Fung. Vi ska couchsurfa, alltså bo hos en främling helt gratis, det ska bli lite spännande! På fredag är det också USA:s nationaldag, så vi hoppas på lite fest då! :)

Aja, hinner inte skriva mer nu, har varit stress de senaste dagarna. Uppdaterar om allt när jag kommer hem. Helgen har varit händelserik också. Både bra och dåligt har hänt, men det får ni höra om en vecka. Håll ut!!

Puss på er mina vänner!

RSS 2.0