Back on track!

Yes, I am going to NYC, finally! The weather is niice, and Martina is feeling better. She thinks it was some bad food she ate, hope it's not getting worse.

So, Viktor, I think we will buy your iphone today, we are going to the big applestore. ;) Haha, so funny. All the swedish guys we met in Miami had bought iphones, just because Sweden is so slow with the new stuff.

See ya!

No NYC today?

Aah, so boring! I'm up early, but Jennie called me and said that I couldn't come to NYC because Martina is really sick. I wanna meet them so much! Why now??

So, what are the plans for today? Dunno. I'm going to sleep again!!

Rearranging!

Ok, I didn't meet Beate because she had to pack. Was it California? Sorry, I talked to too many, just don't remember. Seriously, it feels like I called everyone here in Westfield. Nobody wants to do something tonight! Everybody is travelling, leaving me either today or tomorrow. But don't feel sorry for me, I was in Miami this week so maybe I can sit home all by myself a Friday night? The family is skiing in Vermont, so yes, I'm all by myself. ;)

And since I slept 16 hours, it's impossible for me to close my eyes. Haha, I have so much energy, I'm just jumping around in my room, listening to the best music ever, singing, dancing. Ulala, I'm so happy today!!

Haha, and you know what? I'm moving my things around in my room, rearranging a little bit. The furniture is so heavy, but I have the energy so let's go for it!! I need to change a little bit here, to make it more personal. My next project is to sew some new curtains, get some posters on the wall and get some new decoration. The walls are plain white, so boring! There are two colours I would never choose to have in a room, and guess what, it's baby pink and white all over!! Hahaha.. I hope my hostfamily doesn't get angry with me when they see a totally different room? :D

Kisssses for you!

image230


Blog in english!

Heey!

As I said before, I slept about 3 hours/night (or even less? haha ) when I was in Miami, and the last night I didn't sleep at all! I was so freaking tired that I fell asleep everywhere on my way home. At the plane, in the taxi, when waiting for the train, on the train... When I came home I fell asleep for 16 hours. Yes, you heard me, 16 hours!! So crazy, but now I'm not tired anymore. yeey! I have a lot of energy again!

At the moment I'm sitting in my room with the radio on, singing (screaming) all by myself. I hope Beate gives me a call in about five minutes, we are going to hang out somewhere, dunno where yet. Actually I wanna go to Rock'n Joe and just chill, love that place! So much better than Starbucks, which I don't like at all. Surprising, huh? I don't drink coffee. :D

However, tomorrow I will meet Jennie and Martina again in NYC. It's gonna be so much fun!! Aaah, I can't believe that it's my last days with them, then I won't see them for a whole year. I'm gonna miss you girls!!

Take care!

Crazy week...

Nu är jag hemma från Miami igen, och det var nog det bästa jag har gjort på väldigt länge. Jag åkte med noll förväntningar, hängde med folk jag aldrig har sett förut - men fy fan vad roligt vi har haft! Helt underbart, jag ville verkligen inte åka hem i morse, jag sovvägrade för att kunna njuta av mina sista timmar mitt i natten. Jag har nog sovit max 3 timmar varje natt, och det känns nu kan jag säga. Åh vad jag kommer att sakna den staden, jag tror jag är kär. Hur ska detta fungera nu då?

Bilder kommer senare. Då ska ni få veta nästan allt, inte riktigt in i detalj. It's naasty! (internskämt som Lone har kläckt)

Maybe I should start to blog in english? I have a lot of friends now who doesn't know a single word in swedish. The problem is that I am to lazy, haha. But my english has become so much better since I came here, especially the speaking part. Oh really?

Hopefully, my english will be perfect when I go back home to Sweden again after a year here. Nevermind, I will try to blog in english from now on, ok?

Hugs and kisses from meeeee!

Jag hatar amerikansk trafik!

Nu har jag precis packat klart inför Miami-resan, och det blev faktiskt kanonbra packat. Jag ville inte ha för stor väska med mig, så jag har rullat alla kläder, täckt igen minsta lilla glipa, så som man egentligen ska göra men som jag aldrig orkar annars. Det återstår bara att se hur jag ska få ner allting igen när jag väl har börjat riva i väskan. :D Jag hatar verkligen att packa, jag vet aldrig vad jag ska ta med mig!

Ååh det ska bli så roligt att äntligen komma iväg! Jag hoppas bara att det är sol där, kollade på vädret på internet och det skulle bli mulet och bara 19 grader?! Wtf?! För några dagar sedan var det 28 grader och stekande sol! I och för sig var det vårväder här för några dagar sedan och jag gick i T-shirt, men idag höll vi på att frysa ihjäl. Jag vill inte ha tillbaka vintern!! Storm är det här också just nu.

Vad har hänt idag då? Jo, vi hittade shoppingmallet denna gång, och det var hur enkel väg som helst när man väl förstår vägsystemet här. Det är himla krångligt att köra bil måste jag säga, motorvägen går mitt igenom stan, inga direkta påfarter utan folk kör som de vill. De ligger på tutan konstant, kör nästan på varandra, gör farliga omkörningar, kör mot rött och gud vet vad. Har ni någonsin varit med om att man måste tvärnita när man kör i 90 för att det är rödljus var femtionde meter, och att de dessutom slår om till rött übersnabbt + att det står en polis och vaktar vid varje korsning? Man måste också tvärnita för varje avfart eftersom skylten sitter 1 m innan avfarten och inte 1 km innan som i Sverige. Jävligt hetsigt.

Dessutom är det sjukt mycket trafik i denna lilla pluttstad. Så mycket folk på ett så litet ställe, inte en lugn sekund någon gång när man kör bil. Hjärtat i halsgropen konstant!

Hur som helst så hittade vi en hel del kläder på Old Navy's, min favoritaffär hittills! Jättesnygga och jättebilliga kläder. Jag tror jag sprang fem gånger till provhytten med en stor hög att prova varje gång, så mycket snyggt hade de! Och nej mamma, jag spenderade inte så mycket pengar. 70 dollar, vilket är ca 420 kr, och då fick jag tre linnen, en tröja och en kjol till det priset! :)

Puss på er mina vänner!

Nu är de här!

Igår natt kom Jennie och Martina till mig, och det var ett jävla bök att hitta varandra. Våra mobiler fungerade inte, så vi kunde inte få tag på varandra, vilket resulterade i att vi stod på två olika platser i New York och väntade på varandra. Till slut lyckades Jennies mamma ringa mig från Sverige och säga till mig att hoppa in i en taxi och åka och möta dem där de väntade. Riktigt hektiskt, men vi hann precis med sista tåget hem, vilken tur!

På tåget träffade vi två helsköna killar, de snackade massor om oss och sedan sa den ena killen till den andra: "Do you think they speak english?" Vi tre i kör: "Yes, we do!" Oops...

Haha, men sedan pratade vi massor med dem och de var hur roliga som helst. Jennies trasiga resväska blev ett hett samtalsämne. Trosor i hela taxin och silvertejp. Hahaha, så himla kul!

Väl hemma igen gick vi och la oss strax efter 2 på natten, och jag skulle upp och jobba kl 6 igen. Jättepigg så klart.

Igår gjorde vi väl inte så mycket, tiden gick åt till att åka vilse, igen. Madelene kom förbi en sväng och vi skulle åka till ett stort shoppingmall. "Jag har GPS, det är inga problem". Mitt ute i ingenstans var vi ett tag. Jag säger då det, lita aldrig på en GPS! Nu har vi tittat på kartan så jag hoppas att vi kan hitta dit idag istället.

I alla fall, vi åkte till Target och Marshalls här i närheten istället. Ni vet, Target som har allt mellan himmel och jord, och Marshalls är någon slags outlet med kläder och skor. Efter det satt vi mest och softade, snackade lite skit, och sedan spelade vi monopol med den yngsta tjejen.

Igår hjälpte värdpappan oss igen med att planera allt, han är så himla snäll! Vi satt länge och diskuterade sevärdheter och allt, och jag har bestämt mig för att skippa Vermont. Jag ska vara med Jennie och Martina när de kommer hem från Florida. Då ska vi se oss om i New York lite. Det finns något paket där man kan se Empire State Building, en rundtur med buss och 4 olika museum. Vi får se vad vi gör.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan ska vi ut och se om vi kan hitta till shoppingmallet den här gången.

Imorgon åker vi till Miami Beach!! :D :D

Puss på er mina vänner!

Konstigt mamma!

Som jag sa förut till dig, jag trodde att jag var en sådan person som aldrig skulle få hemlängtan. Det blev precis tvärtom, jag saknar er så grymt mycket!

Det är konstigt att vi mailar varje dag mamma, och att jag faktiskt tycker att det är kul. Haha, inget illa menat, men du vet ju att jag alltid har sagt att du "tjatar". Inte nu längre.

Idag ringde jag hem för andra gången, och vi pratade läänge. Det var skönt att få prata av sig lite.

Usch att det ska vara så jobbigt vissa stunder. Det är la bara att rycka sig i kragen, traska ner till gymet, stan, till en kompis eller vad som helst. Eller? Det är ju inte som hemma...

Om några timmar har jag i alla fall Jennie och Martina här hos mig, det ska bli så roligt!! Nu bär det alltså av mot New York för sjätte gången då, ska åka in och möta dem.

Puss på er mina vänner!

1st time in a yellow cab.

I söndags åkte jag med en mexikansk tjej till NYC, Mariana heter hon. Väl inne i NYC träffade vi 4 av hennes kompisar, killar som också jobbar som aupairer. De var väl schyssta och så, men alla pratade spanska hela tiden. Jag fattade inte ett ord så jag var ganska sur på dem. De kunde ju engelska, men var bara för lata för att prata. Jennie, du skulle ha varit här och översatt åt mig! Haha, de lärde mig några roliga fraser i alla fall, som jag tyvärr har glömt nu, värdelöst jag vet.

Vi gick runt lite på 5th avenue, ni vet där alla de dyra affärerna är. Dior, Chanel, Coach, Louis Vuitton osv. Det var kul att prova dyra saker minsann! En klädaffär (kommer inte ihåg namnet) hade värsta discot inne, mörkt och blinkande lampor, hög musik. En sk. modell stod utanför halvnaken så man fick ta kort ihop med honom, men jag tyckte mest han såg löjlig ut när han stod där och spände. Inte lika kul som the naked cowboy, haha. ;)

Till sist hamnade vi en sväng i Chinatown, där vi kunde köpa dessa dyra märken billigt billigt. Det mesta är fejk så klart, och polisen har varit där ett antal ggr för att rensa upp bland fejksäljarna utmed gatorna.

Jag hittade i alla fall ett par snygga solglasögon (inget dyrt låtsasmärke, palla det!) och en Hugo Boss- parfym. Parfymen var äkta i alla fall och kostade 24 dollar! Jag ska nog dit fler ggr och köpa parfym, så jävla billigt!

Puss på er mina vänner!


Kalla Sverige - varma USA!

Ha! Ni har snö och vi har sol. moahaha. Liite skadeglädje känner jag allt. Fast egentligen har vi varannandagsväder, men hellre det än kallt hela tiden. Igår hade vi minusgrader kändes det som, höll på att frysa ihjäl inne i NYC, men idag sitter jag ute i T-shirt! Det ni! ;D

Puss på er mina vänner!

Manhattan igen!

Yey, jag har tappat räkningen på alla ggr jag har sprungit runt på Manhattans gator, men nu bär det av ännu en gång. Idag ska jag åka med en mexikansk tjej, Mariana, som jag träffade för ett par dagar sedan hemma hos Fung. Hon har varit här i ett halvår så  förhoppningsvis visar hon mig alla bra ställen i NYC! Störtskön brud det där måste jag säga!

Gotta go,
Puss

Never back down!

Har precis varit på bio med Carina och Sandra. Det var en av de grymmaste filmer jag har sett! Sorry Sverige att den precis hade premiär här, haha. Den filmen är ett måste att se! Vilken kille är bäst på kickboxning? Heta killar som slåss om makten - skitbra film! Lägg det på minnet, never back down.

image226

Svar på kommentarer.

Hej allihopa!
Jag vet att jag är dålig på att svara på era kommentarer, men nu sitter jag här och försöker. :)

Vill bara tacka alla mina vänner för ert stöd och era uppmuntrande ord! Även om jag kanske inte har hört av mig så mycket så finns ni där och jag tänker på er varje dag. Jag saknar er alla!

Martina och Jennie - det ska bli så roligt att ni kommer och besöker mig på tisdag, och att jag kan åka med er till Miami på fredag!! Vi kommer att ha superkul tillsammans! :D

Dessa, jag ska försöka ringa dig någon dag, men det är jättedyrt att ringa från skype till en mobiltelefon i Sverige. Det är bättre om jag kan ringa dig på någon hemtelefon någon gång. Om du är hemma hos Markus eller dina föräldrar? Eller skaffa hemtelefon. ;)

Puss på er mina vänner!

Det går bättre!

Jag vet inte om jag orkar dra allting som har hänt, blir ganska mycket då.

Ikväll blev det ingen fest, utan det blev en softarkväll istället. En tjej från Kroatien skulle ha någon slags välkomstfest för hon kom hit i förrgår, men jag tror inte att det blev av. Hon verkade inte så road direkt heller, så efter att ha ringt några ggr utan svar struntade jag i det. Jag följde med värdmamman och tjejena till ett mall istället.

Vi hann inte gå så mycket, för de stängde vid 21, men jag hittade mycket fint. Tog helt fel storlekar så klart (inte van vid amerikanska storlekar), så jag hann inte prova mer, men gick hem med en tröja för $2. Yes, det är ungefär 14 kr?

Efter det gick vi till det berömda Target, och jag tror att jag kommer att älska den affären. De har verkligen allt mellan himmel och jord! Mat, elektronik, kläder, inredningsgrejer - allt till billigt pris! Där hittade jag två par shorts och en bikini. Ett par shorts var av märket Converse, love it!

Haha, so fun, jag struntade i att ta med mig sommarkläder hit - "det kommer jag ändå köpa nya och jag behöver dem inte inom de närmsta veckorna." Så fel man kan ha!

När vi kom hem efter vår lilla snabbrunda åkte jag till Fung och kollade på American Idol som hon hade spelat in en dag, kommer inte ihåg vilken dag det går på TV. Där träffade jag en annan tjej också, från Mexico. Hon var verkligen jätterolig och jag kanske ska in till NYC på söndag med henne! :)

Alltså det är helt underbart hur mycket familjen bryr sig om mig och mina kompisar. Pappan valde att jobba hemma idag enbart för min skull, så att han kunde hjälpa mig att hitta flyg och grejer till Miami. Han satt med mig hela dagen och hjälpte mig, samtidigt som han satt i "möte" med sina chefer över telefon. De ger mig ledigt en vecka utan att dra av mina semesterveckor + hjälper mig att fixa allting, underbart! Dessutom körde han både mig och Madelene till Social Security Office för att ansöka om ett social security number, och hjälpte oss med det. (Vi måste ha det för att kunna ta amerikanskt körkort och lite sådana grejer)

Pappan bjöd även in Madelene till att åka skidor med oss någon helg, och jag får ta med vilka kompisar jag vill upp till Vermont för att åka skidor. Niice!

Så, resan då: Jag kommer att åka 3 dagar med Elin, Jennie och Martina till Miami. Därefter kommer jag att möta upp Fung och hennes tyska kompis för att stanna med dem i 3 dagar. Vi kommer att bo precis vid Miami Beach, som kommer vara fullpackad med ungdomar eftersom det är spring break överallt! Nice! Jag har inte så stor koll på vad vi ska göra än, väldigt spontant som sagt, men jag tror att Fung och hennes kompis planerar att hyra bil och köra runt lite i alla fall. Elin, Martina och Jennie kommer att fortsätta till Orlando, till Disney World osv. Jag har redan gjort det en gång och sett allt med min familj, så jag skippar det den här gången och sparar mina pengar.

Anyway, om flyget inte är försenat på hemvägen har jag 2 timmar på mig att transportera mig från flygplatsen till Manhattan för att hoppa på ett tåg till Vermont. Jag kan alltså göra båda sakerna! Åka 6 dagar till Miami, och därefter komma upp till Vermont för att åka skidor i några dagar. Det beror helt på om jag hinner med tåget, det går nämligen bara ett tåg.

Nej, nu måste jag gå och lägga mig. So strange att Jennie skriver till mig på msn och att det är morgon i Sverige, jag ska sova nu liksom? Godnatt!

Puss på er mina vänner!

Miami - here I come!

Jag ska till Florida nästa vecka!! Bokat och klart - så spontant det bara kan bli. Jag har ingen aning om hur resan kommer att bli, absolut noll förväntningar. Jag drar till Miami i 6 dagar helt enkelt, sätter mig på ett flyg och bara drar. Fy vad underbart!
Den här dagen har varit totally crazy, min hjärna kokar! Än ska jag inte slappna av, nu ska jag ut med hunden, sedan hämta värdmamman och ungarna och därefter dra på fest.

Vi hörs inatt, då ska jag svara på kommentarer och skriva lite mer vad som har hänt! Eller jag ska försöka i alla fall. :D

Puss på er mina vänner!

Hemlig resa.

Okej, ett snabbt inlägg för jag är supertrött. Nu är det mycket som händer, och idag har det faktiskt kännts mycket bättre. Jag har varit på gymet med Fung, jag har varit på cluster meeting och träffat alla aupairer i området och det känns mycket bättre nu! Tack alla för ert stöd och era kommentarer!

Idag fick jag reda på att familjen ska till Vermont på spring break, och inte Canada som jag hade hoppats på. De sa att jag kunde välja mellan att åka skidor en hel vecka med dem eller att ta ledigt och göra något annat. Så, imorgon får ni veta mina planer, jag hoppas verkligen att det ordnar sig med flygen och allt. Det är verkligen skitdyrt eftersom det är så nära inpå spring break, så frågan är om jag har råd. Stressigt, spontant, men underbart kul om det blir av!! Vill ni veta vart jag ska åka? ;)

Puss på er mina vänner!

Update: Det verkar omöjligt just denna vecka... fan!

Inte så lätt som ni tror.

Jag har varit så grymt omotiverad de senaste dagarna, har inte haft lust att göra något och jag har inte orkat skriva i bloggen alls, men här kommer ett försök.

Nej, allt är inte bra här. Jag vet faktiskt inte vart jag har mig själv, nu inser jag verkligen att jag inte hade en aning om hur jag fungerade. Jag trodde att jag skulle vara så där superlugn och klara av detta hur lätt som helst, och ja ni vet. Jag måste dock erkänna, och ja, det är svårt för mig att erkänna detta. Jag har gråtit varje dag sedan jag kom hit, och ni som känner mig vet att jag har riktigt svårt för att gråta annars. Det är sån jävla kulturkrock, helt plötsligt är man ensam i världen. Man måste sköta allt själv, ett nytt språk, nya människor, hitta nya kompisar. Nya affärer, jag känner liksom inte igen en mataffär ens. Trygga konsum eller ICA existerar inte. Kanske låter lite löjligt, men allt är verkligen så annorlunda här. Det är som att börja om på noll, man känner sig plötsligt liten, måste fråga om allt och inget är en självklarhet längre. Ens värderingar om saker och ting känns plötsligt inte värt något alls, nu måste man anpassa sig efter en ny kultur, ett nytt lands värderingar och en ny familjs värderingar. Det är skillnad på att se en ny kultur som turist och att verkligen bli tvingad till att anpassa sig till den. Det är inte så lätt.

Jag trodde att jag skulle klara kulturchocken bättre, jag har alltid varit öppen för nya saker och nya människor. Jag trodde inte att jag skulle ha sådan hemlängtan som jag faktiskt har. Jag som är så utåtriktad skulle klara detta galant, men jag kanske inte har så lätt för att anpassa mig trots allt?

Det har varit mycket tänkande fram och tillbaka, är det värt det? Är det detta jag vill? Jag som har kämpat så mycket för detta, är det allt? Jag står äntligen på Manhattans gator och frågar mig själv, var det inte mer än så här? Jag tror inte jag har fattat det riktigt än faktiskt.

Vi får se hur det går, jag har ju bara varit här i 3 veckor. Jag får ta en dag i taget - jag kan inte lova att jag stannar ett helt år, men jag tänker ändå ge det en chans. En chans att se hur jag klarar av vissa situationer, kanske lära mig något om mig själv?

Familjen är ju bra, så missförstå mig inte där, men det är helt klart annorlunda än att vara hemma. Jag tycker faktiskt om Sverige trots allt. Man vet inte vad man lämnar förrän man har lämnat det som sagt.

Imorgon ska jag till YMCA och träna med Fung, hoppas det är något att ha så att jag kan sysselsätta mig lite om dagarna.

Puss och godnatt!

The naked cowboy!

Hot hot hot!



Jag var med Patricia, en tjej från Brasilien, i NYC idag. Vi spenderade flera timmar på Times Square, igen... Hon hade aldrig varit i NYC förut, så det var kul. Äntligen fick jag se the naked cowboy! Kan ju säga att vi som hade vinterjackor på oss frös skitmycket, så undrar hur han kände sig? Han måste tjänat bra med pengar, folk som stoppar 2 dollar i hans gitarr var femte sekund för att få ta kort med honom.

Titta noga och läs vad det står på den gröna skylten bakom "frihetsgudinnan".


Det blev inte så mycket kläder den här gången, utan vi hittade så mycket annat roligt att titta på, bl.a. "World of m&m:s". Det var en tre våningar stor affär med godis och massor med souvenirer med godiset m&m på. Mycket kul där inne!



Igår var Fung här förresten, vi tittade på film hos mig istället för att gå bio. Vi hade såå mycket att prata om, och vi hade så roligt. Flummade runt i bilen mitt i natten och hade oss! Hon hade glömt sina hemnycklar så hon fick sova här till slut. Inte så kul att plinga på dörren kl 3 på natten kanske. :D

Jag var också på IKEA igår, och nu förstår jag varför svenskar är så galna i det när de är utomlands. Det kändes som att gå inne på IKEA i Linköping, allt ser exakt likadant ut! Alla namn på prylarna är självklart på svenska också. Familjen tyckte det var kul att få veta betydelserna.



Jag fick nya lakan och en spegel av dem, och jag och mamman ska leta tyger för att sy nya gardiner och dukar till sängborden - hejdå rosablommigt! :P

Puss på er mina vänner!

Sockerkaka till frukost?

Ja ni läste rätt, jag fick sockerkaka till frukost!! Eller cornbread hette det, men smakade precis som sockerkaka. Shit vad skumt.

Nu har jag äntligen hittat något att göra för ikväll! Det blev ingen utgång med Elin, hon skulle ut med sina vänner och allt var väldigt oplanerat + en tjej fyllde år och ville bara vara med sina närmaste kompisar + att jag skulle få åka tåg hem mitt i natten själv. Mamma du kan vara lugn, jag åker inte tåg hem från NYC alldeles själv mitt i natten!! Vi ska bestämma en annan helg som vi kan gå ut istället.

Ikväll blir det bio med Fung. :)

Puss på er mina vänner!

Ösregn!

Det ösregnar!! Känns som att huset ska kollapsa eller något. Vi som hade tänkt att spela kubb idag, men det går ju inte då.

Dessa:
Jag har min svenska mobil liggandes hemma så jag kan ta emot meddelanden och så, men det är ganska dyrt att svara. Jag vet heller inte hur det är när jag skickar sms utanför landet med min amerikanska mobil, men jag tror att det är ganska dyrt det också. Eftersom familjen betalar alla mina mobilkostnader måste jag se upp med det, men jag ska kolla upp vad det kostar. Att ta emot samtal kostar också här i USA, till och med att ta emot sms kostar ibland. Ringer ni ifrån skype till min mobil tror jag inte att det kostar något för mig, men ringer ni från en vanlig telefon blir det jättedyrt för mig också. Det är så konstiga regler här.

Mamma: Skicka inte så många mail med tusen frågor jämt, jag orkar inte svara då! Men jag ska svara snart.

Nu ska jag nog gå ner och se när vi kan åka till IKEA. Igår var vi förresten på en musikal som äldsta tjejen var med i. Som jag tidigare skrev om konserten hon var med i förra veckan - helt sjukt att de kan vara så himla bra i den åldern! Fattar inte hur hon kunde öva så mycket till två olika grejer och klara allt superbra!?

Puss på er mina vänner!

Vilse i USA.

Ja, ni som känner mig vet ju vilket bra lokalsinne jag har. Att ge sig ut på helt främmande vägar i ett annat land, i mörker och ösregn sent en fredagkväll, med bara en gammal karta som hjälp. Jag visste redan innan att det inte skulle gå så bra. Skulle hem till Carina, och det ska normalt ta 10 min kanske, för mig tog det en timme. Hurra!

Ringde och sa att jag var totally lost. Vad heter gatan du är på? Vet inte. Åkte du east eller west? Vet inte. Åkte du uppför en backe? Vet inte. Åkte du förbi den stora korsningen med trafikljusen? Vet inte.

Som sagt, det var inte lätt, men till slut kom jag fram! På vägen hem fick jag eskort av Sandra, tack!

Godnatt, jag är död. Imorgon blir det IKEA för lite inredning till mitt rum - hejdå fula rosablommiga lakan!

Puss

Polisen!

Japp, tagna av polisen! Veronica, en tysk aupair skulle skjutsa oss till gymnastiken för barnen skulle dit. När vi kom till en korsning slog det om till rött jättefort så vi hann inte stanna, och självklart stod polisen där. Polisen tjafsade massor och var jättesur, och vi fick vänta ett tag i bilen. Till slut släppte han oss för att han kände barnen i baksätet. Han hade varit i skolan och informerat om droger en gång, så Veronica fick bara en varning. Vilken tur!! Men vilken panik vi hade först. haha.

Annars har min första "riktiga" arbetsdag varit riktigt slapp måste jag säga, har inte hänt något!

Min LCC (aupairledare) ringde förut, fan jag tror jag hatar henne redan. Det var första gången jag pratade med henne, och hon var riktigt otrevlig. Det är typ ingen som tycker om henne heller, och knappt någon som går på mötena pga det. Hon frågade mig hur det kändes i den nya familjen, och jag sa ju att allt kändes bra, men att jag saknade mina vänner hemma och var väldigt trött. Då fick jag mig en utskällning, hon bara skrek åt mig. Skrek att jag minsann inte borde vara trött längre, och hon kunde absolut inte förstå att tröttheten kan ha med mental omställning att göra. Att jag var ledsen för mina vänner och min familj skällde hon också på mig för, sa att jag minsann måste vara glad när jag har kommit till en så bra familj! Kärring!

I alla fall, har haft tid att prata med värdpappan lite idag med, han visade massor med bilder på roliga saker de brukar göra med aupairerna. Verkar riktigt kul! :) Vi pratade också om aupair-ledaren och han tyckte också att det var fel av henne att vara så otrevlig mot mig.

Jaja, nu kom yngsta tjejen hem från gymnastiken, nu ska jag koka makaroner!

Puss på er mina vänner!

Pin-kod?

Jag är friiiiiiiiii!

Jag kan göra vad jag vill, jag kan bestämma själv - YES!

Fan också att jag inte har pin-koden till min nya mobil, den är liksom värdelös nu. Den hakade sig så jag var tvungen att stänga av den, så klart behövdes en pin-kod som ingen visste vilken det var, och den gamla aupairen är ute och reser i 3 veckor utan mobil så man kan inte få tag i henne. Bra där!

Ni som vill ha mitt nya nr, hör av er så får vi väl se när jag har kommit på pin-koden. ;D

Puss på er mina vänner!

Bättre!

Nu har allt blivit lite bättre igen, jag hade en liten breakdown förut men nu har jag pratat ut med värdföräldrarna. Som sagt, jag var inte så nöjd över mitt rum, värmen i huset och schemat för barnen. Nu har vi gått igenom allt och föräldrarna verkar förstå min situation. Som jag sa till dig mamma så är det svinkallt här, speciellt i mitt rum eftersom jag har tre fönster. Värdpappan kom nyss in med en hög med handdukar som vi la för alla fönster, och de ska försöka att hitta något slags element till mitt rum så jag slipper att ha dörren öppen för att få in värme. Hoppas att de hittar något snart!

Angående fula gardiner och rosablommiga lakan så får jag göra om hur mycket jag vill i mitt rum. Jag får flytta möblerna, och pappan skulle kolla om jag kunde få någon slags bokhylla också. Vi ska också åka till IKEA någon helg för att köpa en spegel och nya lakan, lite roliga kuddar osv för att göra det mer personligt här.

Schemat får jag också ändra lite som jag vill, mamman sa att jag inte behöver göra allt på det sätt som den gamla aupairen har gjort, vilket känns skönt. Det är faktiskt skönt att hon har åkt nu, för jag har känt mig lite utanför faktiskt och jag hade inte så mycket gemensamt med henne. Hon ska resa runt i USA i 3 veckor nu, sedan kommer hon tillbaka i 3 dagar igen för att säga hejdå.

Efter att hon hade åkt, åkte jag och värdpappan till biblioteket och hyrde massor med filmer till mig. Vi har också pratat en hel del ikväll, de hade äntligen tid att sätta sig ner med mig för att lära känna mig. Vi pratade om intressen, kompisar och vilka platser jag skulle vilja resa till när jag är här. Kanske jag får göra en spännande resa när barnen har spring-break, men det blir en hemlighet fram tills vi vet vart det blir. Jag hoppas att det blir den roligaste platsen de hade som förslag, men vi får se! ;)

Elin, jag kan faktiskt hyra film gratis på biblioteket. Det är de nyaste filmerna som kostar 1 dollar/dag, de äldre filmerna är gratis i 7 dagar! Jag ska se Sex and the city - maraton nu, och någon gång ska jag ta Sex and the city - touren i NYC, den verkar riktigt kul! Se alla ställen där de spelade in serien och så.

Nu har jag skrivit en hel del, så nu ska jag nog ta och gå och lägga mig. Har för övrigt träffat Fung och Carina idag med. Fung hjälpte oss att öppna bankkonton och sedan tog vi en fika på Starbucks. :)

Puss på er mina vänner!

Barnes&Nobles

HA! Där fick jag för att jag sov 5 timmar mitt på dagen, nu är jag inte alls trött längre. Jag har varit jättetrött hela dagen, men så klart när jag lägger mig i sängen blir jag pigg igen.

Idag har det varit lite jobbigt, jag har irriterat mig otroligt mycket på småsaker, men jag antar att det är normalt? Nu ikväll känns det lite bättre, efter att ha sprungit ut ur huset och gjort något annat. Jag var med Sandra på Barnes & Nobles igen. Vi tog en fika där inne, och gissa vilket fik de hade inne i bokaffären? Jo, Starbucks så klart. Tog någon slags juice den här gången, och nej mamma, jag drack inte kaffe förra gången. Jag drack varm choklad. Jag tycker Starbucks är lite dåligt faktiskt, för de har ingen cola!!

I alla fall, vi pratade så mycket så det blev ingen tid över till att läsa några tidningar. Jag köpte med mig Cosmopolitan hem istället. Jag köpte också en NYC-guide i affären.

Den där filmen jag hyrde på biblioteket måste jag verkligen se nu, det kostar 1 dollar/dag att hyra, och nu är jag inne på andra dagen. Jag får nog se den imorgon.

Puss och godnatt!

På mitt sätt.

Jag vill bara att hon ska åka hem nu, så jag kan ta över! Vi är så olika varann och jag kommer inte att göra saker exakt som hon gör. Jag tänker tex. inte tvätta barnens kläder på min lediga tid, det kan jag lika gärna göra när de är hemma. De är så pass gamla så de kan ta vara på sig själva medans jag gör tvätten i 10 min kanske. Nu dammsuger hon också, varför på sin lediga tid?

Jag är nog fortfarande påverkad av hela omställningen, för jag är konstant trött. Idag sov jag 5 timmar efter att vi hade skjutsat barnen till skolan. Okej, det var på min lediga tid, men jag tror att den gamla aupairen blev lite sur att jag inte hjälpte henne med saker som hon ville göra på sin lediga tid. Ja, om ni fattar?

Jag vill också köra bilen själv nu, på allvar. Jag känner mig lite handikappad när jag måste be den andre aupairen att skjutsa mig, det känns lite dumt.

Ikväll kanske jag ska träffa Sandra och Fung, vet inte riktigt vad vi ska göra men det tar vi som det kommer. Det känns bra att jag har fått kontakt med lite svenska tjejer. :)

Puss på er mina vänner!

Starbucks and driving.

För någon timme sedan kom jag hem från Starbucks. Jag var där en sväng med Sandra, en svensk aupair här i området. Riktigt trevligt var det. :) Skönt att komma från huset ett tag och tänka på annat, är ju så mycket information att smälta. Imorgon kväll kanske vi ska träffas igen, vi får se hur det blir. Jag kanske måste köra lite bil imorgon kväll.

Idag hade jag min första "lektion" med värdpappan. Han tyckte att jag körde riktigt bra, yeey! :D Kör en väldigt stor bil, med 7 säten, men den var faktiskt lätt att köra. Det går nog bra det här ska ni se! Jag kan till och med hitta hem från stan, en poäng till mig!

Idag var jag ute och gick med hunden för första gången också, han är så söt. Vi hade jätteskönt vårväder också, skitvarmt. Jag menar, igår var det svinkallt och minusgrader typ, och de sa att det skulle bli det imorgon också. Hoppas inte, jag vill ha vår!!

Jag pratade också med familjen om min blogg idag, och jag får inte publicera några namn eller bilder på dem, så ni får vänja er vid det helt enkelt. De som vill se bilder på familjen eller veta namnen får höra av sig så tar vi det via mail. De ville inte att jag skulle publicera något som kunde vara tillgängligt för alla så att säga. Vill ni ha adress och telefonnummer så får ni också höra av er, min svenska mobil fungerar jättedåligt här så jag kanske inte får era meddelanden om ni skickar.

God natt allihopa!

Puss på er mina vänner!


Cola!

Mamma, jag måste bara svara på era planer om att sluta dricka cola! Lycka till, ni kommer aldrig att lyckas... För mig kommer det i alla fall att bli omöjligt i den här familjen. Värdpappan älskar cola, och de har massor ute i garaget och jag får ta hur mycket jag vill, när jag vill! Gött mos!! Ska nog ta en cola nu. ;)

image210

För tidigt.

Jag är såå trött...! Tjejerna är vakna och sitter vid datorn och lyssnar på musik, de är som normala tonåringar. Datorn det första man gör på morgonen, haha. Snart ska vi äta frukost, sedan ska vi skjutsa dem till skolan och förhoppningsvis kan jag gå och lägga mig en stund senare igen.

Nu har jag varit i USA en vecka och jag måste säga att det har varit ganska jobbigt, men samtidigt väldigt kul. Det är så mycket nytt så jag känner mig lite förvirrad och jag är sjukt trött hela tiden, men det blir la bättre snart antar jag. På torsdag är det min "riktiga" arbetsdag, då kommer jag att ta hand om allting själv. Just nu tittar jag mest på och lär mig hur saker går till.

Aja, hörs senare igen.

Puss på er mina vänner!

Fest!

Yey, just nu är det fest i huset! Familjen har en avskedsfest för den nuvarande aupairen och alla hennes kompisar. Måste säga att jag känner mig lite utanför, därför sitter jag här. Jag är så trött idag också så jag ska nog gå och lägga mig så snart som möjligt. De svenska aupairerna ringde förut och ville att jag skulle komma på filmkväll, tyvärr kunde jag inte det pga. avskedsfesten. Jag hade nog hellre velat åka dit faktiskt, men det kommer ju fler dagar!

Så, ska väl fortsätta med att berätta vad vi gjorde igår då. Här kommer lite bilder från frihetsgudinnan och Ellis Island. Pappa: Jag tror man kunde kolla i någon dator där, efter släktingar som har immigrerat. Min värdfamilj hade hittat sina släktingar där.



Som sagt, efter konserten och middagen blev jag upplockad av sverige-gänget och vi åkte till ett jättemysigt café, Rock n' Joe, där de spelade varierad rock/hårdrocksmusik. Tjejerna var hur roliga som helst och det var skönt att få skratta av sig lite med några svenskar, vi förstår varann bättre som sagt. Jag är säker på att jag kommer att vara med de ganska ofta, vi hade så himla kul!!


1. Madelene, Carina, Sandra och Fung
2. Haha sorry Madelene, var bara tvungen ;D

Efter cafét gick vi runt lite i staden för att till slut hamna på Barnes & Noble, en stor bokaffär där man får sitta och läsa alla böcker och massvis med tidningar, och då snackar vi massor tidningar, alla sorters!! De har ett café där inne också. Jag vet vad du tänker mamma, "vad fan gör Ida i en bokaffär kl 23 en lördagkväll?!". Ja, det undrar jag med. Haha, men vi hade som sagt väldigt kul och vi hade såå mycket att prata om! Inte nog med det, när vi var där fick vi punktering. Ett litet äventyr lyckades vi allt dra på oss denna lördagkväll. Carina fick ringa sin värdpappa och de fick ta dit någon speciell firma för att byta däck, annars skulle inte försäkringen gälla. Konstigt system alltså! Så vi åkte med hennes värdpappa för att hämta en annan bil, och han var hur skön som helst! Fick mig ett antal skratt då också.



Jag antar att ni vill veta om Chicago-musikalen? Den var grym!!! Nu kanske ni tänker, "men Ida hatar ju musikaler". Inte nu längre! Jag älskar musikaler efter denna, haha. Fler musikaler ska det bli minsann, i maj ska jag på Legally Blonde, och jag vill verkligen se Mamma Mia också. Sedan har vi ju Phantom of the opera, Grease och hur många som helst. Min värdpappa kan dessutom få biljetter till halva priset, yey!



Efter musikalen tog vi med den nuvarande aupairen på ett litet äventyr, hon fick gå med ögonbindel ett bra tag runt Times Square, och hela vägen på bussen hem. Säkert minst 1,5 timme med ögonbindel. Det var ganska kul faktiskt, hon hade ingen aning om var hon var. Vi lyckades till och med lura henne att hon åkte taxi, fast det var hennes kompis som skjutsade oss. "Ida, are we alone in the taxi now?" hahaha. När hon stod framför familjens hus fick hon ta av sig ögonbindeln och alla ropade "surprise".


Jag måste säga att dagen var lite jobbig ändå, för vi var med alla hennes tyska kompisar så jag kände mig lite utanför. De skulle säga farväl av henne och de pratade om massor som jag inte kände till, på tyska dessutom! Okej, jag förstår ju tyska, men det var lite jobbigt ändå.

Aupairen fick lite presenter och så, och jag fick faktiskt också en present. Jag fick en tröja där det står Westfield på, staden där jag bor. När jag kom till familjen fick jag också massor med presenter, det glömde jag säga. Jag fick biobiljetter, godis, choklad och en liten söt nalle.

Nu ska jag nog sova, för imorgon är det upp kl 6 som gäller igen.

Puss på er mina vänner!

Mycket som händer!

Stress stress stress. Jag hinner inte koppla av något! Fy vad mycket information jag har fått om allting, jag kommer inte ens ihåg vilken gata jag bor på. Jag förstår inte riktigt hur jag kan vara så glömsk, det kanske har med tidsomställningen och allt att göra? Jag är så himla trött hela tiden, men hoppas att det ändrar sig snart.

Okej, jag ska ta det kortfattat för jag har lite bråttom nu, men måste skriva något så jag inte tappar det här helt och hållet. Bli inte arga om jag inte svarar på era mail eller kommentarer några dagar framöver, ni vet inte hur mycket det är här. Mamma, du skriver så långa mail!! Det kommer ta ett tag att svara på alla dina frågor!

Som sagt, i torsdags hämtade familjen mig på flygplatsen och jag såg direkt att det var dem. Alla var jätteglada och vi började prata massor. Den äldsta dottern och pappan kunde inte komma, men de kom hem efter vi andra hade ätit middag. Helstekt kyckling i ugnen fick vi, mums! Det var väldigt avslappnat och jag var inte så nervös faktiskt, de var hur lätta som helst att prata med.

I fredags började jag lite smått med att lära mig vissa saker, var med vid frukosten kl 7, men sedan var jag så trött så jag gick och la mig några timmar igen. På eftermiddagen fick jag följa med och skjutsa den yngsta tjejen till flöjtlektionen, och medans hon spelade passade vi på att gå till Starbucks. Det var faktiskt inte alls så speciellt som alla tjatar om, jag tyckte det var som ett vanligt café, fast mer "snabbmats-aktigt". Var inget mysigt direkt.

I lördags gick vi upp jättetidigt för att åka till frihetsgudinnan, vi åkte ut till den lilla ön där hon var, men tyvärr får man inte längre åka upp i henne pga 9/11. Sedan tog vi båten över till Ellis Island, den första ön där immigranterna anlände. Ett stort museum hade de där, väldigt intressant, men tyvärr hade vi bara en halvtimme på oss. Jag åkte med den nuvarande aupairen, och eftersom hon åker hem snart ville hon dit lite snabbt. Jag får nog åka tillbaka en gång till för vi fick verkligen stressa och springa.

Efter NYC åkte vi tillbaka för att stressa iväg till den äldsta tjejens konsert. Där hade de alltså satt ihop de bästa från varje skola genom en stor audition, till en kör och orkester, och det var grymt hur 14-åringar kunde vara så himla bra!! Ni kan inte tro hur bra de var, jag bara satt och gapade.

Efter konserten stressade vi vidare till en italiensk restaurang och jag åt jättegod lasagne, sedan stressade vi hem igen för att jag skulle bli upplockad av några svenska tjejer, men nu hinner jag inte skriva mer om det för vi ska snart in till NYC igen för att gå på broadway-showen Chicago.

Skriver mer senare ikväll eller när jag hinner! Då ska ni få se lite bilder också! :)

Puss på er mina vänner!

Tidigt.

klockan är jättetidigt, nämligen 6.30 på morgonen. Jag har släpat mig upp så dags en lördag för att se frihetsgudinnan! Yey! Det är svinkallt ute dock, snö har vi här i New York. Fan då, det som var så fint vårväder hemma. Aja, det blir på med långkalsonger och tjocktröja för vi ska förmodligen åka på en färja för att se frihetsgudinnan.

Jag vaknade kl 6 och gick ner i köket, jag hörde hög musik och gissa vad? Mamman i familjen är nere i källaren och tränar, kl 6 på en lördag?!

Familjen är väldigt snälla allihopa, mycket humor och de är lätta att prata med. Jag tror att det kommer gå bra det här året. Schemat var ganska soft. Tjejerna som är 12 och 14 år klarar sig oftast själva, men behöver skjuts till skola och aktiviteter, och lite matlagning. Det kändes som att man skulle bli mer kompis med dem igår faktiskt. Hunden som familjen har är såå himla gullig. Så lugn och gosig, mer som en katt faktiskt. Jag är ju ingen hundmänniska, men den här hunden beter sig verkligen som en katt. Det är en ganska stor hund, jag ska ta kort och visa senare, och den kom faktiskt och la sig i mitt knä i bilen. Haha, så himla kul!

Ni kanske såg på bilderna att Louise är med på vääldigt många, och det berodde på att vi så gott som satt ihopklistrade på aupair-skolan. Det är väldigt sällan man får en sån där moment då verkligen allt klickar med en person. Det första vi gjorde när vi möttes på flygplatsen var att raca med vagnarna. Jag menar, ända från början kändes det som att vi kännt varann länge, eller hur Louise? Vi hade såå mycket att prata om, samma humor, lika galna. Det blev ett antal skratt måste jag säga! Det var nog jobbigast att säga hejdå till Louise på skolan, men vi kommer ju att kunna ses i NYC ganska ofta hoppas jag!

Nu måste jag rusa, duschen är ledig! Hörs kanske senare ikväll igen, det kommer att vara fullt upp. Den äldsta tjejen har en föreställning och ska sjunga, efter det är det familjemiddag och sedan ska jag träffa två svenska aupairer som bor i området.

Puss på er mina vänner!

The Firemen!

okej, jag är svintrött och vill bara sova, men jag antar att jag borde skriva vad som har hänt, för efter den här helgen kommer ni ha såå mycket att läsa så ni kommer förmodligen att sitta en halv dag framför dumburken. Så jag offrar någon timme mitt i natten nu bara för er skull! Jag tar det från början, med bilder. Läs allting, jag lovar att jag inte ska skriva så här långa inlägg mer!

Som jag skrev innan så var flygresan väldigt lång och jobbig, men till slut kom vi fram och jag var överlycklig. Vi fick vänta ett tag på bussen som skulle ta oss till hotellet, och då passade vi så klart på att posa lite framför kameran.
(mamma: klicka på bilderna för att förstora)



När vi hade kommit till hotellet så var vi verkligen jättetrötta, men så klart skulle vi få massor med information direkt innan vi fick gå till våra rum eller äta någon mat. Riktigt jobbigt! Maten på kvällen var okej, det var någon pastaröra. Vi fick ganska god mat i övrigt, tacos, pizza, köttgryta.

Dagen efter började de riktiga lektionerna som sagt, vi hade massor med föreläsningar från morgon till kväll. Det var ganska långtråkigt att sitta och lyssna, och alla var så trötta pga. resan och tidsskillnaden och där satt vi på varsin stol från kl 8 till kl 18 ungefär. Det var ändå kul emellanåt för läraren vi hade var ganska rolig och drog många skämt.



Det var kul att prata om fördomar, och vi blev indelade i grupper för att skriva listor om våra fördomar om amerikaner. Riktigt kul! Notera att på denna bild betyder ordet easy att vara väldigt lätt inom sex. Detta är också den korrekta listan på en typisk svensk, det har ni väl också hört om va? Kanske inte stämmer riktigt då.

På kvällen fick jag också träffa Elin, äntligen!! Det skrev jag om i ett tidigare inlägg, men det var verkligen superkul att äntligen få träffa henne efter nästan 6 månader!



Här har ni lite bilder från aupair-skolan på tjejer som jag träffade:


1. Louise från Sverige, jag och Phoenix från New Zealand
2. Hanka från Bosnien (min rumskamrat), jag och Louise


Scandinavian girls. Två tjejer från Danmark, som jag har glömt namnen på + jag och Louise.

Nu till New York - touren:

Den var verkligen skitrolig! Även om jag bor så pass nära New York (en förort till NYC) så var det en bra start och helt klart värt pengarna. Jag orkar inte skriva allting, men en bild säger ju mer än tusen ord.



"On top of the rock", Rockefeller Center var det häftigaste av allt, 67 våningar upp i luften med utsikt över hela New York. Det var svinkallt, efter 5 sekunder kunde jag inte känna mina fingrar, men vi tog massor av kort ändå.



Times Square så klart. Riktiga turister var vi, poliser och gula taxibilar ska självklart fotas. Legally Blonde är en Broadway show som jag ska gå på i Maj med aupair-gruppen. På söndag ska vi gå på Chicago-showen.


Ground Zero.

...och det ni alla har väntat på: The Firemen!


Så, detta var nu tredje dagen på skolan, och nu går vi över till sista dagen då vi skulle till våra familjer.




Mina rumskamrater Hanka från Bosnien och Patricia från Brasilien.


Min lärare Joan.


Thailändarna älskade oss svenskar!


Sverige-gänget.

Jag orkar verkligen inte skriva mer nu, måste sova för imorgon ska jag upp tidigt och åka in till NYC för att se frihetsgudinnan. Det var så mörkt på NYC-touren så vi kunde inte se den så bra, och fotona blev jättedåliga. Helgen kommer vara fullsmockad med saker. Jag ska också träffa två svenska aupairer som bor här i området. Jag uppdaterar mer om det senare.

Puss på er mina vänner! God natt!

RSS 2.0