Ring då!

Men ring då... RING !
En familj från den nya organisationen vill ringa mig, fick ett mail från dem förut. wiiehoo, fasen så fort det går. Där ser man!
Nu sitter jag här helt otålig och stirrar på telefonen, tänk om dom inte ringer? :( en gång satt jag en hel helg och stirrade på telefonen, men sen ringde aldrig nån, usch.

image36

USA

Nu har min ansökan skickats till USA, och när som helst kan familjer ringa till mig! Faan så gött ! :) :)
Hoppas att det ringer någon snart!

Nej nu ska jag nog sova, shit vad beroende man blir av OC. ;D men ska jobba imorrn så bäst att vara lite pigg i alla fall!

Puss på er mina vänner!

Äntligen klart!

Nu är min ansökan äntligen helt klar och den har skickats till huvudkontoret i London! Snart kommer den att skickas ut till olika familjer i USA, och i mitten på nästa vecka ska jag vara beredd på att familjer ringer.

Jag pratade med en kille på kontoret i Malmö jättelänge, i 40 min på telefon. Han var verkligen hjälpsam måste jag säga! Hjälpte mig med finslipningen på ansökan och formuleringen på vissa saker så att det skulle bli så bra som möjligt. Sedan förklarade han verkligen jättebra och utförligt på alla frågor jag hade, här var det inga flummiga svar som jag fick av Cultural Care i alla fall. Så det kändes jättebra! :)

Elin, snart kommer jag! :) :)

Puss på er mina vänner!

Aupair-intervju

Nej, nu har jag sovit en stund och bara vaknat hela tiden, och nu sitter jag här i hopp om att bli trött igen.

Nu har jag varit på den efterlängtade intervjun! Mötte min intervjuare utanför Hemköp i Ryd, och begav oss sedan till hennes korridorsrum. Väl där fick jag saft och pepparkakor, sedan satte vi igång med intervjun.

Jag fick börja med att svara på en hel hög med frågor, 260 st tror jag att det var. En del jättekorkade frågor, men det var något slags lämplighetstest för att se om jag passar som aupair. Handlade allmänt om etiska värderingar, åsikter och livsstil. Medan jag fyllde i svaren på frågorna, kollade min intervjuare igenom min ansökan. Vi gick igenom den tillsammans, och även referenserna jag hade med mig. Efter det fick jag lite information om organisationen och hur det går till med matchningen av familjer. Allt var ungefär som med Cultural Care (EF), fast matchningen skilde sig lite. Här får jag en större valmöjlighet bland familjerna eftersom jag matchas med flera familjer samtidigt. Med EF fick jag ju bara en familj i taget, vilket tar en evighet !!

Efter genomgången kom vi till den engelska delen av intervjun. Kändes lite skumt att helt plötsligt vara tvungen att snacka engelska mitt i allt, men det gick ganska bra ändå. Fick svara på lite frågor om varför jag vill bli aupair, vilka kvalitéer som jag tycker att en aupair ska ha, vad jag förväntar mig av året och familjen, vilka intressen jag har, vilken barnerfarenhet jag har och vad jag kan tänka mig att hitta på med barnen när jag väl kommer dit och massor mer.

Intervjun tog ca. 3 timmar. Vi pratade också en del om Cultural Care, jag tog upp det med henne att jag hade ansökt dit först. Så frågade hon lite varför jag ville byta osv. Hon tyckte också att det var dåligt av Cultural Care att de inte hade hittat någon familj på över ett halvår. Hon sa att min ansökan var kanonbra och att det inte borde vara svårt alls att få en familj för mig. Så jag hoppas på det nu att jag inte behöver vänta alltför länge till!

Hon var riktigt trevlig och hjälpsam faktiskt, så det kändes bra efter intervjun!

Nog om det, nu måste jag sova. Imorrn ska jag upp tidigt, ska åka och simma!

Puss på er mina vänner!

Förstår ingenting

Nu förstår jag ingenting. Den familjen som nobbade mig pga. det stökiga samtalet är tillbaka igen. Det hann till och med komma upp en ny familj emellan. Mamman hade tydligen ringt ännu en gång och dessutom sagt till pappa att hon hade skickat mail till mig, men som jag inte hade svarat på. Jag har inte fått något mail.
Nej, nu tycker jag att det är lustigt, de hade ju nobbat mig en gång tidigare. Jag vill att de tas bort, de hade för många barn i varierande åldrar mellan 4 och 16, och dessutom ett barn med speciella behov. Dessutom skulle jag knappt få någon fritid enligt deras schema. Suck !

Ett stort LOL!

Hahahaha faan så kul!

Det dök upp en familj på mitt login på Cultural Care, och den hade fått min ansökan för 1,5 timme sen då. En halvtimme senare ringer telefonen (brukar inte gå så fort). Dessa och jag skriker som värst och för så mycket oväsen uppe på mitt rum, brorsan dunkar musik på högsta volym och pappa kommer intravandes med telefonen mitt i allt.

Oops! Det var visst en amerikansk familj som ringde, och jag hade då inte tid att prata med dem för jag var ju med Dessa, så jag bad dem ringa upp en halvtimme senare för att hon skulle åka hem då. De ringde aldrig, och en timme senare var de inte kvar på mitt login längre. LOL ! :D
Men de var ändå inget att ha, usch vilka jobbtider och så var det ett hörselskadat barn och massor shiiet. Jag har ju inte erfarenhet av sånt så det var väl lika bra att de försvann igen.

Puss på er mina vänner!

P.S. Har faktiskt städat idag och åkt till IKEA och lämnat tillbaka hyllan. Mina mål för dagen är uppfyllda! :) *stolt*

EF vs. Aupair in America

Nej nu känner jag att jag inte har varit särskilt aktiv på ett tag, eller i alla fall på två dagar..haha, shit vad beroende man blir av en blogg! men det är kul! :P

jaa nu dom senaste dagarna har jag jobbat och stått i, har väl inget intressant att säga om denna helg egentligen.. ansökan till USA har jag pillat lite på, så det går framåt. Såg ni Uppdrag Granskning om EF?!? Gud det måste ni se i så fall! Helt förjävligt hur de behandlar folk alltså, och vilken kärring till chef säger jag bara! kolla svt.se, där kan ni se på dokumentären.

Vilken tur Elin att du i alla fall har kommit till en bra familj, och jag hoppas att det kommer att vara bra i fortsättningen och att det inte blir något strul med organisationen om det skulle hända något.

Jag hoppas att Aupair in America är lite seriösare i alla fall, men man kan ju som sagt aldrig veta. Familjen kanske dödar mig. ^^
vem vet.

Bokhyllan från IKEA ska jag byta, till en annan färg.. :P så nåt skruvande har det inte blivit heller..

Puss på er mina vänner!

RSS 2.0