Ambassaden och shopping.

Stockholm - vilken dag!

Det hela började med att vi klev upp ur sängen 04.30, knappt någon sömn hade vi fått. Trots att vi klev upp så tidigt blev det stressigt som fan till bussen och vi fick verkligen trampa plattan i mattan, som vanligt. Väl framme i Linköping hade vi inte tillräckligt med växel till parkeringsautomaten, och bussen skulle gå om typ 3 minuter. Panik!! Vi hittade två på bussen som var villiga att hjälpa oss som tur var och vi hann iväg till slut.

Framme i Stockholm var vi lite försenade med bussen, så vi hann inte med bussen ut till Ambassaden och fick ta en taxi istället, dyrt! Vid ambassaden fick vi sen ställa oss i kö utanför och det var verkligen svinkallt ute. Som tur var var det inte så lång kö, har hört om folk som har fått vänta flera i timmar. Jag tror vi väntade 10 minuter. :) Jag fick först visa mina papper för en säkerhetsvakt, och sedan fick jag gå genom en säkerhetskontroll, som på en flygplats där dom kollar väskan och allt. Fick lämna in min mobil där också.

När jag kom in i byggnaden fick jag ställa mig i kö till en lucka där det satt en skitsur tant som snäsde åt alla. Där fick jag lämna in mina papper och hon gick igenom dem. Sen fick jag sätta mig ner och vänta på att mitt namn skulle ropas upp. Då fick jag gå till en annan lucka och bli intervjuad. Själva intervjun var väl inte så farlig, han frågade bara hur många barn och hur gamla. Sedan frågade han vad jag hade gjort den gången jag var i USA för några år sedan. Det där med åldern på barnen blev han lite sur över och tjafsade lite, barnen är nämligen 12 och 14 år gamla. Han undrade varför i helvete jag skulle dit som aupair till dom. Så jag fick förklara att föräldrarna jobbade sena kvällar och att de behöver någon som kan hjälpa dem till aktiviteter, med matlagning etc. Så påstod han att jag kommer ha lättaste aupair-jobbet någonsin. Det tror jag inte, tonåringar är ändå tonåringar. Till slut blev jag ändå godkänd och det hela var över efter 1 timme.

Efteråt mötte jag upp Jennie, som fick sitta på ett café och vänta. Vi trodde inte det skulle gå så fort, så nu hade vi ungefär 7,5 timme på oss innan bussen skulle gå. Efter två timmar på stan var vi trötta och orkade inte shoppa mer. Så vi gick till bion i hopp om att det skulle finnas någon bra film, det fanns det förstås inte. Så vi fortsatte gå på stan, och vi var verkligen överallt. Lyckades bränna en del pengar kan jag ju tala om, ännu fler saker som ska få plats i resväskan. Köpte två par skor, träningsbyxor, underkläder, en kjol, hårprylar, en bok och lite till. Kommer knappt ihåg, blir som julafton! ;D

Äntligen på bussen hem sov jag hela vägen, alltså 3 timmar. Väl hemma somnade jag innan jag hann lägga mig ner ungefär.

Nu är det jobbet som gäller!

Puss på er mina vänner!!

Fotografering.

Idag har jag varit på Expert och fotograferat mig till visumet och mitt nya körkort som jag ska ha i USA. Jag var typ jättestressad och hade bara 10 minuter på mig tills de stängde, då en jävla kille från Telenor ställde sig i vägen för mig. Hatart.

- Hej, vad ringer du med?
- Halebop, och jag är jättenöjd.
- Kom hit! *typ släpar in mig och börjar babbla* Hur mycket ringer du för i månaden ungefär?
- Beror väl på, 100-200 kr kanske. Men nej jag vill inte ha Telenor! Jag ska utomlands snart och ska byta abonnent.
- Vad ska du ha då?
- Inte fan vet jag, ett amerikanskt nummer.
- Jaha, ska du bo i USA?
- JAA! *fick äntligen en syl i vädret*
- Jaha okej, hejdå.

I alla fall, inne på Expert började jag diskutera med dem om storleken på fotona, det skulle nämligen vara två olika. Kunde jag inte få det till priset av ett? Nej tyvärr. När fotot var klart kom jag på att man skulle ju visa öronen på visum-fotot. Attans! Bara att ta om fotot, men jag hade tur. Fick båda fotona utan att betala extra, och de gick dessutom att klippa till olika storlekar till slut. :)

Nu är jag klar med alla visumgrejerna och är redo att sätta mig i fängelset några timmar. Många har beskrivit det som ett fängelse, kommer jag att dö?

Puss på er mina vänner!

Paket från USA!

Woho, jag har fått paket från familjen!! :D Massor med reseguider och information om college, kul! Nu känns det lite närmare USA när jag sitter och bläddrar i kurskatalogen.

Förresten så håller jag på att göra lasagne, mums! Duktighetspoäng! ;P

Puss på er mina vänner!

image75

Tidsskillnad.

Jag har nog börjat leva efter amerikansk tid här minsann. Om jag går och lägger mig klockan 5 på natten ungefär, då är klockan 23 i USA, vilket är en bra tid att sova på. Jag kom då på den brillianta idén om att jag ska fortsätta så här tills jag kommer dit, för då slipper jag anpassa mig till tidsskillnaden! ;D

35 dagar kvar...

Puss på er mina vänner


image73

Stockholmsplaner.

Ja nu sitter jag här och försöker hitta bra förbindelser till Ambassaden på torsdag. Det ser lite klurigt ut. Hur lång tid innan måste man vara där tror ni? Är det krångligt att ta sig från Cityterminalen till Ambassaden?

Efter ambassadbesöket är det shopping som gäller! :D Ja, jag vet, men måste hitta ett par nya skor innan USA i alla fall, mina är det snart hål i.

I övrigt har min dag inte börjat än känns det som. Vaknade kl 17, fan sovit i 13 timmar. Oh my god. Fast ändå, har ju inte sovit på flera nätter + jobbat + festat. Får väl se när jag somnar inatt, dags att bunkra upp med filmer ;D

Puss på er mina vänner!

Update hälsoundersökning.

Ringde och fick en ny tid i eftermiddag, gött mos tänkte jag. MEN...

...det var nog den hemskaste läkaren jag har varit hos. Så vidrig och äcklig och bara konstig. Han var säkert full eller nåt för han bara sluddrade. Usch!! Går aldrig mer dit i hela mitt liv! Jag kommer drömma mardrömmar om den här läkaren. Hemska upplevelse!

Jaja, nu har jag papprena påskrivna i alla fall, nu är jag av med skiten.

Misslyckad undersökning.

Fuck!

Jag missade hälsoundersökningen inför USA. Fan jag försov mig, vaknade för en halvtimme sedan och jag skulle varit hos läkaren kl 10. Måste försöka få tag i en ny tid snabbt. Hoppas jag inte får betala dubbelt nu. :S

Visumet forts.

Yey, fick ett brev idag. Det levererades i en stor skåpbil fram till dörren enligt min mamma, värsta sekretessgrejen. Ja, där i fanns då de resterande visumpapprena + en hel lista på grejer som ska fixas. Det är kontoutdrag, personbevis och det ena med det andra. Har suttit nu och klurat lite på dessa papper. Måste uppge alla länder som jag har varit i under de senaste 10 åren + årtal, sen också alla arbetsgivares adresser och telefonnummer och gud vet vad som jag inte har någon vidare koll på :D Till och med tidigare skolors adresser och telefonnummer, vad nu tjyven dom ska med det till? haha

RSS 2.0