Roadtrip!

Körde en liten roadtrip idag, välbehövligt minsann, komma ifrån den här hålan. Fy fan vilken tråkig dag det har varit, segaste dagen i mitt liv tror jag. Efter att ha dumpat av ungarna tog jag ett glädjeskutt ut genom dörren. Snabbt ner till stan för att plocka upp Sandra och Carina: "In i bilen!!! Vi måste härifrån!!"

Efter en Frappuchino på Starbucks (för den beroende Sandra) och en vända för att kirra bra skivor var vi på G. Nu åker vi mot ingenstans! Vi åkte och åkte på motorvägen, lite roligare än svensk motorväg faktiskt eftersom det är packat med grejer utmed vägen. Farligt är det också, helt plötsligt tvärnitar någon framför en. Avfartssträcka, vad är det? Fast i USA får man hänga på tutan när man vill.

Vi åkte en bra bit, svängde av vid ett stort shoppingcenter, men panka som vi är efter att ha låtsats lite för länge att vi kan leva ett lyxliv som Paris Hilton, så drog vi därifrån ganska snart.

Helt lyckad kväll! Bra musik i en bil, det är grejer ni!

Puss på er mina vänner!

Tennisproffs?

Min kropp är död, jag har precis varit ute och cyklat. Tror att jag behöver vila lite från träningen nu. Detta har jag hunnit med på en vecka, lite stolt är jag allt.

Torsdag: Jogging, powerwalk.
Fredag: Biking, powerwalk.
Lördag: Simning.
Söndag: Kanot, simning.
Måndag: Powerwalk, biking, dans.
Tisdag: Simning, powerwalk, biking, tennis.
Onsdag: Biking, powerwalk.

Jag och Fung ska vara hetast på beachen i sommar!

Tennisen för övrigt gick ju förjävla bra, tror vi lyckades att skjuta bollarna utanför varje gång. Mesta tiden gick som sagt åt till att leta bollar. Pappa jag blir nog aldrig det där tennisproffset du ville att jag skulle bli, jag kommer inte ens ihåg hur man ska slå till bollen. Det var två gubbar där som försökte att lära oss, men efter någon timme gav de upp. Fung och jag var hopplösa fall! Kan ni tänka er, jag spelade hockey något år när jag var liten, och jag har spelat tennis. Nu kan jag varken åka skridskor eller träffa bolljäveln.

Puss och godnatt!

Musik!

Nu har vi precis kommit hem från townpoolen, jag och ungarna. Jag är då inte lite virrig, glömmer precis allt man behöver ha till poolen: solglasögon, solkräm, tidning/bok, i-pod och något att dricka. Fast vi var inte där så länge ändå, det kom ett stort åskregn, blir jag förvånad? Det var ett jävla åskande alltså.

Jag har förresten bokat biljetter till Coldplay! Biljetterna var svindyra, så ni där hemma, eftersom konserten är på min 20-årsdag så vet ni vad jag önskar mig. :) Jag ska ju som tidigare nämnt också på Foo Fighters i sommar, och det kanske blir 3 Doors Down också. Jag älskar konserter, ska försöka att hitta någon festival att dra på också!

Puss på er mina vänner!

Nintendo Wii

Jag måste säga att jag verkligen lider av detta jobb just nu. Att glassa vid poolen om dagarna eller att spela nintendo wii är ju extremt jobbigt. Not! Hahaha. Familjen har precis köpt ett wii och spelet rock band, det är svinkul!

I helgen har Elin varit här. Igår grillade vi med familjen, åkte till poolen och efteråt tog vi en runda på Rock n' Joe och The Office Bar i Cranford. Det var riktigt kul! Vi blev faktiskt bjudna på en hemmafest, men vi bestämde oss för att inte följa med två okända killar hem. Bra beslut va, mamma? Hahaha.

Idag paddlade vi kanot med min aupair-grupp, och Elin var också med då. Det var svinkul, helt plötsligt tog vattnet slut och vi kunde gå i ån. 6 kanoter, alltså 18 personer gick i vattnet med kanoterna släpandes efter, vilken syn! Vad vi skrattade! Synd att vi inte hade kamerorna med oss, säger jag bara.

Efter kanoten var Elin tvungen att åka hem för hon hade ett aupairmöte senare idag. Sandra och jag gjorde då svenska pannkakor som familjen älskade, även om de tyckte att det var skumt att äta dem till lunch istället för frukost. Vi hade till och med blåbärssylt och grädde, det ni!

Mätta och glada drog vi till poolen, och efter det slängde vi i oss en pizza och drog till Sandra för att kolla på film. Efter halva filmen var vi dödströtta så jag åkte hem tidigt. Väl hemma upptäcker jag spelet rock band på wii, pigg som en lärka igen!

Puss på er mina vänner!


Midsommarafton!

Med sprit och kubbspel på ryggen hoppade vi upp på cyklarna för att bege oss mot grannstaden Fanwood. Madelene cyklade som en groda och folk pekade på oss, men jävlar vad kul det var.

Vi dukade upp med frukt, chips och sprit på en filt på den nästan mörkaste platsen vi kunde hitta i parken, helt öde och långt ifrån vägen. Nu kan väl inte polisen komma eller? Jo, självklart. Snabbt bort med flaskorna och hitta på en förklaring varför vi sitter här mitt i natten på en filt.

Vi åt spritdränkta vattenmeloner som inte smakade särskilt bra. Tappade också ut min flaska, så nej, jag har inte kissat på mig. Självklart är det ingen midsommar utan dans, vi dansade små grodorna runt en stolpe i parken.

Annars var det en soft kväll, sitta på en filt, prata och lyssna på bra musik. Det blev också att säga hejdå till Madelene, tråkigt att inte se henne på ett tag nu. Nu är hon på väg till en ny familj i Austin, Texas. Dit ska vi allt dra och hälsa på! :)

Puss på er mina vänner!


Glad Midsommar!

Idag ska det minsann partas, hoppas vi på. Planerna är fortfarande lite osäkra, men det blir nog att dra till en park och spela lite brännboll och så. Hoppas bara på att polisen håller sig borta eftersom A) Vi är inte 21 och B) Vi är i en park, offentligt = big no no in this country. Dessa onda poliser som är överallt i detta land också. Döö!

Imorrn kommer Elin hit, kanske blir poolen och lite grillning. På söndag ska vi paddla kanot med aupairgruppen och hon ska hänga på. Det blir nog roligt, om inte ännu ett åskoväder drar in och förstör förstås.

Just nu är det ganska lugnt här, sommarlovet har börjat för barnen och jag får agera taxi.

Puss på er mina vänner!



Förra årets midsommar, det var tider det. Ååh Emelie, jag vill följa med dig till Öland i år igen! Så himla kul vi hade förra året.

Helgen.

Nej, om man kanske skulle ta och berätta vad som hände i helgen då? Just nu har jag ju faktiskt tid då barnen firar sommarlovets början. Äldsta är på någon avslutningsfest, och yngsta hos en kompis.

Fredag: Restaurangen Fridays. Sverige-gänget och Brasilien-gänget, trevligt men jag var oerhört trött så jag åkte hem tidigt.

Lördag: Åkte vi in till NYC, och jag var jättepepp på en båttur och inlines i Central Park. Men eftersom vi var fyra viljor så blev inget gjort på ett bra tag, och jag var sjukt irriterad där ett tag. Vi gick en sväng på Brooklyn Bridge, men fick vända eftersom det började åska. Vi drog vidare och diskuterade vad vi skulle göra härnäst, och eftersom vi inte kunde bestämma oss splittade vi till slut på oss. Sandra och Carina drog iväg mot ett museum, och Madelene och jag gick till Central Park. Dock var muséet stängt och det ösregnade så vi antog att inlinesuthyrningen också var stängd. Skitsur som jag var vände det snabbt till glädje igen eftersom vi hade hamnat mitt i en festival. Massor folk, musik, ja vi ställde oss helt enkelt i kön, och kom in till en stor scen. Vampire Weekend spelade, ett rockband från New York. Jag har aldrig hört dem förut, men de var bra! :) Kan ju säga att det typ haglade nästan, som Carina sa, det var som att simma klädsim. Efter konserten sprang vi i regnet, hoppade i vattenpölarna (hade förövrigt vatten upp på vaderna) och försökte hitta en toa och mat. Toa hittade vi, men gav upp restaurangletandet eftersom vi var som blöta hundar. Vi åkte hem.



Söndag:
Skulle åkt till beachen, men alla bangade i sista sekunden. Jag åkte då in till NYC igen istället, mötte upp Fung och hennes syster + kusin som hälsade på från Sverige. Vi drog och käkade i Chinatown, "riktig" kinesmat, ingen fejk kycklingcurryblask. Var lite ovanliga saker jag fick smaka, och det där med att äta med pinnar är ju bara att ge upp. Efter att ha försökt döda maten genom att hugga med pinnarna, bad jag till slut om en gaffel. Jag var nog den enda på det stället som åt med gaffel. För övrigt hatar jag chinatown just nu, är trött på alla som sliter i en, "gucci, chanel, miss miss come here". Nej, jag vill inte ha era fejkväskor!

Efter maten drog vi äntligen ut med en färja!! Vi tog Staten Island Ferry över till Staten Island. Den var gratis och man fick se både Skyline och Statue of Liberty. Själva ön var väl inget att ha direkt, creepy people överallt.

Puss på er mina vänner!



Guess who.

Shit vad jag är seg. Jag har inte svarat på mail på veckor, inte uppdaterat mycket alls. Har faktiskt en hel del att berätta, men jag har varit för lat, sorry. "Tar det sen". Ojdå, har det redan gått 2 veckor? Förlåt!

Nu ligger jag i min säng och kollar på film, Guess Who. Det är så himla coolt, helt plötsligt ser jag tågstationen och "Welcome to Cranford" i filmen, det är ju för fasiken grannstaden här!! 10 min härifrån!! Många filmer spelas faktiskt in häromkring, för ett par veckor sedan filmade de bara en gata ifrån mig. Ska nog söka som statist, skulle vara häftigt!

Imorrn är det graduation från Middle school som gäller för äldsta dottern, ska bli kul att se hur det går till!

Vädret är inte lika hett som tidigare, men vi har haft åska varje kväll i typ en vecka nu. En kväll var jag mitt ute i ovädret, har nog aldrig varit så rädd för åska förut, och jag som brukar tycka om åska. Stod utanför biblioteket i 40 min, riktigt stora blixtar som grenade sig på himlen, grenar som flög i luften. Jag trodde jag skulle dö, på riktigt.

Puss på er mina vänner!



P.S. Mamma jag ska försöka att ringa dig någon dag i veckan. Sorry att jag var lite seg i telefon idag. I veckan är det dock mycket som händer eftersom sommarlovet börjar, men jag ska försöka.

Seg vecka.

Den här veckan har varit ganska seg, jag har mest tagit det lugnt. Förbannat trött har jag varit konstant, känns som att jag har sovit bort den här veckan, tror det beror på värmen? Det ska nog bli lite svalare nu framöver, förhoppningsvis kan man gå ut.

Den här veckan hade äldsta tjejen två konserter som vi var på, och i tisdags var jag och yngsta tjejen på bio för att undvika hettan ett par timmar. Den dagen hade de bara halv dag i skolan pga att skolan saknar AC. Vi såg "You don't mess with the Zohan", den var ganska rolig.

Idag ska jag till NYC för lite sightseeing. Madelene är ju i rematch igen, hennes hostmum förlorade jobbet ännu en gång. Nu ska vi passa på att ta lite sightseeing ifall hon hamnar någon helt annanstans, typ Texas.

Puss på er mina vänner!

Turtle!



Yey, lyckades få in bilden i datorn! Snyggve, nej inte direkt.

Förresten är jag som en zombie idag, jag har nog aldrig varit med om en värre värmebölja än detta. Det kokar ute! Inomhus också dessutom, och tror ni inte att AC:n var trasig även i danslokalen igår? Jag duschade tre gånger igår + badade i poolen. Det hjälpte inte ett dugg kan jag säga. Men när vi ändå var igång och svettades tog vi en lång cykeltur i värmen och tränade som as i Fung's källare, Nice!

Idag kanske vi ska på bio för att fördriva lite tid och komma undan värmen, det går inte att vara här en sekund till.
Puss på er mina vänner! (jag njuter av sommaren)

...and the ipod is now working again.

Ipoden gick sönder efter två dagar, den var helt stendöd.  Jag satt med telefonen i handen, skulle precis ringa och klaga. Helt plötsligt hoppar ipoden igång! Strange...

Igår var en jävligt tråkig dag. Alla var sura, jag satt hemma, och det var stekhett. Värdpappan och jag tog en tur med bilen, han visade mig hundparken och townpoolen som vi tillhör. På vägen hittade vi en sköldpadda! Sjukt irriterande att den bilden är fast i min mobil. Ida håller en sköldpadda, inte varje dag det händer.

På kvällen hade yngsta tjejen konsert, hon spelar flöjt. Väldigt långtråkigt att sitta där, och efteråt var jag bara tvungen att ta mig ut ur huset, stod inte ut att vara där! Jag cyklade runt i staden och svettades i ca en timme, sedan drog jag hem till Fung där Sandra och Carina också befann sig. Carina hade precis köpt en gitarr som vi försökte att stämma. Vi hade en knepig stämmapparat, funkade ju inte alls. Till slut gav vi upp och flyttade över till gymmet där vi pumpade våra muskler lite. Haha, inte ombytta alls, och Sandra i finklänning. Spontant och svinkul!

Idag blire Bastians pool igen, gud så skönt!

Puss på er mina vänner!


Som i en ugn.

Släng er i väggen Sverige, detta kallar jag sommar!! Det är 37 grader och inte ett moln på himlen, det är kvavt och fuktigt. Fast det värsta av allt är att AC:n inte fungerar i huset, tror ni att jag lever så länge till? Detta är bara början säger de, sommaren brukar ligga på 40 grader i skuggan.

Sminket rinner, alla luktar svett, kläderna är fuktiga, jag känner mig såå fräsch.

Igår var jag hos Elin för första gången!! Kollade in hur hon bodde, vi cyklade runt i staden i hettan, och självklart stekte vi på beachen. Dock är det alldeles för kallt i vattnet än så länge, blir inte varmt förrän i juli. Eftersom det var ca 37 grader igår också, var vi ändå tvungna att hoppa i det iskalla vattnet. Vi hade skitkul Elin och jag, mycket att prata om!

Idag ska jag bara ta det lugnt, finns ingen energi att röra sig ens.

Puss på er mina vänner!

P.S. Min ipod är trasig, efter 2 dagar. Jag är liite arg.



Denna lilla varelse jagade vi också:



D.C. (äntligen!)

Dags att berätta om Washington D.C. kanske? Vet inte om jag orkar dra hela resan, det är så mycket. Jag anlände på fredagkvällen i alla fall, mötte upp Carina och Sandra som varit där sedan torsdagen. Fick träffa Bill, vår "privatguide", någon som Sandra kände. Han var störtskön, visade oss runt massor och han hade till och med hyrt en bil för vår skull så att han kunde köra runt oss. Dock blev det ingen privatvisning av Pentagon som vi skulle fått, men han lovade att vi skulle få det om vi kom en annan gång igen. Som tack för besväret fick han vår handgjorda "Swedish emergency dictionary". Den innehåller allt man behöver veta, alltså fula ord och dirty talk.

Det blev mycket sightseeing i D.C. Många monument från kriget och presidenterna som skulle kollas in. Vi tog en gratis guidning som skulle ta ca 2-3 timmar, men pga. allt som försiggick i staden denna helgen så tog det 6 timmar. Vi var helt slut efter turen. Skärpning, samla krafter, nu ska vi festa! Vi gjorde oss i ordning för fest och fixade sprit som vi satt och förfestade på inne i rummet på hostelet. Det var vi tre tjejer, Bastian, Adam + en hög med tyska kompisar till dem, och sedan var det också några från England som joinade oss.

Vi drog ut till en club som Sandra tjatat om i veckor, Black Cat. Där inne var vi i ca 10 min innan vi blev utslängda. De trodde att jag var 21 så jag fick köpa drinkar i baren, men gjorde misstaget att låta Sandra och Carina ta en liten sipp. Civila vakter stod och verkligen granskade varje människa inne på cluben, och vi åkte ut med huvudet före. Svinarga gick vi nerför gatan och bestämde oss för att käka något. Vi hamnade på en mexikansk restaurang med livemusik, vi dansade, shottade och hade svinkul! Där frågade de inte om leg alls, alla njöt av drinkarna. Inte en kotte inne på restaurangen pratade engelska, det var spanska som gällde, ja det går väl bra? Hahaha... riktigt lyckad utekväll blev det till slut i alla fall!

Dagen efter blev det att gå upp tidigt igen för mer sightseeing. Bakfulla åkte vi ut och kollade in George Washington's hus där han bodde innan han blev president. Fast jag var faktiskt inte bakfull, jag var nog piggast av alla. Satt i framsätet och agerade DJ som vanligt, medans de andra sov i baksätet.

Det var ganska häftigt att vi kunde åka till D.C. just denna helgen eftersom det var Memorial Day, en dag att minnas krigens sorger, och att hylla alla soldater. De hade stora parader, motorcykel-folk i hela staden, minnes-ceremonier vid de olika monumenten osv.

Ja, det var väl det jag hade att berätta, finns inte så mycket att säga, ingen förstår våra internskämt i alla fall! :P Ni ska få se ett urval av alla de 180 bilder jag tog.

Puss på er mina vänner!


Första kvällen hade vi krig! Biljard, airhockey och fotbollsspelet...



6 timmars sightseeing




Feest! (Lägg märke till vinflaskan som öppnas med en sax)




Mer sightseeing (bla. George Washington's hus)




Paraden (mest folk som syns på bilderna)




Hihi, kolla in denna affären



36 grader?!?

Ja, ni hörde rätt, i helgen ska det bli 36 grader varmt! Vi får väl se om jag överlever hettan. Imorgon ska jag till Elin för första gången, vi ska ligga på beachen och steka. Niiice! :)

Annars har det inte hänt så mycket. Jag var och shoppade idag igen, shit jag är nog beroende. Nej, men en ny bikini behövdes faktiskt (+två linnen och en tröja som kanske behövdes lite mindre)...

Ikväll har jag varit på bio med min värdpappa och yngsta dottern. Vi såg Indiana Jones, den var ok men inte superbra. Jag måste nog se den igen i alla fall, kan inte påstå att min koncentration  var den bästa med skrikande människor bakom som sparkar en i ryggen hela tiden!!

Denna fredagkväll är typ död...

Puss på er mina vänner!

iPod!

Nu har jag fått hem min iPod som jag beställde på internet. Yes, äntligen lite musik!! :) Kan behövas till min Canada-resa också, 14 timmars resväg...

Idag händer inte så mycket, min värdmamma är hemma så min dag ser ut som följande: att sitta och glo. Jag har varit hos Fung en sväng, vi har stora planer på G! Kollade på film gjorde vi också, Stockholm Boogie. Hahaha så himla skön. "Bousch the turbo!"


P.S. eftersom bloggen har varit så seg så är jag inte klar med att ladda upp bilderna från D.C. Mamma jag vet att du är nyfiken, men håll ut!

Puss på er mina vänner!

Dance class.

Idag hade jag min första college course - Cardio Dance, en mix av olika sorters danser. Swing, Hip-hop, Funk, Jazz, Cha Cha osv. Riktigt kul var det! Bäst var ju att man var tvungen att gå genom gymmet för att ta sig till danssalen, hihi. Snygga killar, ojoj!! ;D

Nu sitter jag här och gör tusen saker samtidigt känns det som, planerar mina resor, chattar med folk, messar med folk, skriver blogg (D.C-inlägget), läser nyheter, tankar filmer och gud vet vad.

Snart ska jag nog sova kanske. Härlig dag har det varit i alla fall, blev en sväng till Bastians pool idag igen. Jag och Madelene drog dit en sväng, men jävlar vad vi fick stressa hem. Vi glömde totalt bort tiden, Ida fick minsann visa lite racing skills. Med hjärtat i halsgropen flög vi nerför gatorna i en väldans fart, huvuden som saftblandare efter stadens ca 7 polisbilar + civilpoliser som står gömda bakom varje häck...

Puss på er mina vänner!

Manhattan rulez!

Helgen har som vanligt spenderats på Manhattans gator. Nu sitter jag här i min säng och filosoferar om hur det verkligen kommer att bli när jag kommer hem till Linköping igen. Jag längtar sjuukt mycket efter att komma hem, jag älskar Sverige! Sveriges värderingar, hur man agerar och tänker, Sveriges natur osv. Men Manhattans alla händelser? Är man uttråkad sätter man sig på tunnelbanan och bara åker någon annanstans, det händer alltid något kul. I Linköping går man samma gata upp och ner, och allt är lika dött som vanligt. Till och med Stockholm är otroligt dött i jämförelse med Manhattan. Ändå längtar jag hem, jag har nog aldrig varit så patriotisk som jag är nu. Minsta tecken på Sverige och vi jublar!

Svammel svammel, ingen förstår ändå vad vi upplever och hur vårt tankesätt ändras...

I lördags åkte vi in och kollade på Sex and the city, den filmen var svinbra! Det var jag, Fung, Sandra, Lone, Chi Chi och fler kompisar till Fung som jag inte känner. Efter filmen splittrades vi, de andra skulle festa, och jag och Sandra åkte Downtown där vi gick runt och flummade. Hittade bästa bargatorna och clubgatorna, tyvärr är det ju 21 på alla dessa ställen. Fan fan fan fan!!! Fast Sandra och jag hade kul i alla fall, bara att gå runt och titta på folk och allt som händer på gatorna är så himla kul här. Vi hamnade till slut på en indisk restaurang, den var väl sådär. Det tog typ en timme för dem att fatta att vi ville ha notan!

Idag åkte vi in till Manhattan igen, jag och Sandra. Jag var himla arg när jag kom fram, tror ni inte att jag glömde mina solglasögon på tåget?! FAN! Vilken tur att H&M finns då... Men Sandra, vi skulle ju inte handla på H&M! En klänning, ett par solglasögon, en t-shirt, ett par leggings och en väska rikare kom jag ut därifrån. Och ja, min lön är nu slut för denna veckan också.

Efter shoppingen åkte vi Uptown och hamnade i Harlem, och vi var nog de ända vita personerna så långt ögat kunde nå. Just det området vi hade hamnat i kändes lite creepy faktiskt. Vi rusade nerför gatan, en sväng in i Central Park, och senare mötte vi upp Fung som kom travandes i gårdagens festoutfit. Hon hade minsann inte åkt hem inatt.

Vi drog Downtown, ända ner till udden på Manhattan. Där gick vi runt lite i parken vid vattnet, och vi konstaterade: Detta är livet! Såg oss omkring, folk låg och njöt i gräset eller på en parkbänk, en ipod i öronen eller en bok i handen. Några fiskade, ett gäng killar drog stolt upp en fisk. Solnedgång och fotografering, ingen stress, äntligen ingen stress i New York!

Nu ska jag sluta flumma,
god natt!

Puss på er mina vänner!


RSS 2.0